Marketlerde 25 kuruşa satılan alışveriş poşetleri için yeni ücret tarifesi belirlendi. Marketten parayla poşet alan vatandaşlar 2023 yılında market poşet fiyatlarını araştırıyor. Peki, Market poşet fiyatı arttı mı, ne kadar? 2023 market poşeti fiyatı kaç TL oldu? İşte detaylar.

MARKET POŞET FİYATI ARTTI MI, NE KADAR?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, plastik poşet geri kazanım katılım payı artırıldı. Çevre Kanunu'nun ek 11'inci maddesince verilen karara göre plastik alışveriş poşetlerinin adet fiyatı 38,5 kuruşa yükseltildi. Buna göre, plastik poşet geri kazanım katılım payında, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olacak.

2023 MARKET POŞETİ FİYATI KAÇ TL OLDU?

Marketler için 38,5 kuruş olarak belirlenen plastik poşet vatandaşa yansımayacak, ödenecek tutar 25 kuruşta sabit kalacak. Böylece aradaki farkı marketler ödeyecek. Yeniden değerleme oranlarında bu yıl Cumhurbaşkanı kararına göre indirime gidildi.

Yüzde 122,93 oranında yapılması planlanan artışta indirim yetkisi kullanılarak 55 kuruş olması gereken plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 olarak belirlendi.

BAKAN KURUM AÇIKLAMIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz haftalarda gelecek yılki poşet fiyatlarıyla ilgili açıklamada bulunmuştu. Kurum, "2023'te poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor, herhangi bir artışa gitmiyoruz" demişti.

Editör: TE Bilisim