Çeşitli sektörlerde çalışarak geçimlerini sağlayan vatandaşlar devlet memuru olmak için Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan zabıt alımları sorularını sıkça aramaya başladılar. Kaç tane zabıt katibi alınacak ve kaç puan gerekli gibi soruları sıkça araştıran vatandaşlar için haberimizi derledik. Peki, KPSS ile lise mezunu zabıt katipliği ve İKM personel alımı ne zaman? Zabit katibi ve İKM başvurusu için kaç KPSS ortaöğretim puanı gerekir? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

Adalet Bakanlığında zabıt katibi olmak isteyenler, gereken başvuru şartları ile zabıt katibi alım sürecini merak ediyor. Zabıt katibi adaylarının uygulama sınavında, verilen metne sadık kalarak, yanlışsız olarak en az doksan kelime yazmaları gerekiyor.

Uygulamalı sınavda başarılı olanlardan en fazla doğru kelime yazan adaydan başlanarak Adalet Bakanlığına alınacak zabıt katibi kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılıyor. Sözlü sınavdan sonra sonuçlar ilan ediliyor.

Zabıt kâtibi unvanı için istenen belge yada belgeler;

Bilgisayar veya daktilografi dersini başarıyla tamamladığını gösteren sertifika yada; Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü Adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı Adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olduğuna dair belgenin aslı, noter veya komisyon başkanlığınca ya da ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği başvurularda istenir.

ZABIT KATİBİ GENEL ŞARTLAR:

Türk vatandaşı olmak, İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 16 Temmuz 2019 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 inci maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1983 ve sonra doğumlu olanlar) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağma gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

KPSS İLE LİSE MEZUNU ZABIT KATİPLİĞİ VE İKM PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Fakat Adalet Bakanı Gül Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalında Strateji ve Bütçe ile Maliye’den onay aldıkça ilana çıkacağız ifadelerini kullanmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanmış zabıt katibi alım ilanı henüz yok. Zabıt Katibi alımı için ilanın 2021’in ilk aylarında çıkması bekleniyor.

ZABİT KATİBİ VE İKM BAŞVURUSU İÇİN KAÇ KPSS ORTAÖĞRETİM PUANI GEREKİR?

En az 60 puan alma zorunluluğu bulunmakla beraber belediyeler arasında değişiklik gösterebilmektedir. 60 ve 70 puanla zabıta alımı yapan yerler ise aşağıda verilmiştir.

Editör: TE Bilisim