Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündemdeki önemli konulara ilişkin soruları yanıtladı. Hürriyet’te yer alan habere göre; Akar, “Biden yönetimi ile şimdiden kılıçları çekmek doğru değil. Süreci görmek, ona göre bir yol yöntem belirlemekte fayda vardır. PKK eşittir YPG… Bunun anlaşılması şart. Beklentimiz mühimmat dahil verilen desteğin sonlandırılması.” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA HİÇBİR ORDU BUNU BAŞARAMAZDI

15 Temmuz badiresinden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin durumu nedir? Toparlanma oldu mu?

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ordudan uzaklaştırılanlar oldu. Generallerin yüzde 50’si, kurmay subayların yüzde 73’ü görevden uzaklaştırıldı. Bunun ardından bir ay sonra Fırat Kalkanı Harekâtı gerçekleşti. Sonra da 4 büyük başarılı operasyon. Dünyada başka hiçbir ordu bunun altından kalkamazdı.

SÖZDE DEVLET TEHDİDİNİ PARÇALAYIP ATTIK

Harekâtların amacı, sizin “terör koridoru” diye nitelediğiniz yapıyı bozmaktı. Bunda başarılı olundu mu?

Terör koridoru eşittir sözde bir devlet teşekkülü. Bu koridora müsaade etmedi Türkiye. Parçalayıp attı. Bu yapılmasaydı bugün çok farklı tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya kalacaktık. Türk ordusu gittiği yere barış, huzur ve istikrar getiriyor. Mehmetçik mazluma, masuma, haklıya siperdir.

İKİ DEVLET TEK MİLLET BİLİNCİ OTURDU

Azerbaycan zaferinin ardından ortaya çıkan en önemli husus nedir size göre?

44 günlük bir harekât. Bu harekâtın en önemli etkisi şu oldu: İki ülke de “iki devlet tek millet” bilincini çok daha iyi kavradı. Bu bilinç oturdu. Bundan sonra Ermenistan tercihlerini doğru yaparsa barışın paydaşı olabilir.

HAFTER ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANIR

Libya’da Hafter’in tehditleri gündemde. Sizin çok sert cevabınız oldu Hafter’e karşı… Hafter konusunda ne düşünüyorsunuz?

Hafter, aslında bir piyon, bir kukla… İnsanlık düşmanı. Kendi kendine sözde mareşal unvanı verdirten biri. Üçüncü devletlerin kullanmak istediği profile uygun. Arkasında kimlerin olduğu biliniyor. Birilerine uşaklık yaparak Libya’yı istikrarsızlığa sürüklemeye tevessül ediyor. Hafter başına geleceklerden korkuyor. Libya’da birçok toplu mezar ortaya çıktı. 200’den fazla ceset var. Alçakça yapılan hastane, okul saldırıları söz konusu. Uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanması gibi hususlar onu tedirgin ediyor. Bazı ülkeler de bu insanlık düşmanı adama destek çıkıyor.

YUNANİSTAN KAPI KAPI DOLAŞIP TEZVİRAT YAPIYOR

Yunanistan’la Türkiye arasındaki gerilimde son durum nedir?

Yunanistan, son üç ayda 49 NAVTEX ilan etti, sadece ikisinde faaliyet gösterdi. Sorun olarak aktardığı tüm argümanlar, kendi üretimi. Türkiye’yi sıkıştırmak için elinden geleni yapıyor. “Oturalım konuşalım” dediğimizde görüşmeye yanaşmıyor. Kapı kapı dolanıp yalan dolan üzerinden tezvirat yapıyor.

BIDEN YÖNETİMİNE KARŞI KILIÇLARI ÇEKMEK DOĞRU DEĞİL

S-400 sorunu ve yaptırımlar var gündemde. ABD ile ilişkilerde nasıl bir gelecek öngörüyorsunuz?

Amerika ile yıllara dayalı münasebetlerimiz var. Yüzlerce husus arasından S-400’ü alıp kilitlerseniz olmaz. FETÖ’yü istedik verdiniz mi, hayır. S-400 bizim için tercih değil, zorunluluk. 83 milyon vatandaşımızın güvenliği söz konusu.

Biden yönetimi ile şimdiden kılıçları çekmek doğru değil. Süreci görmek, ona göre bir yol yöntem belirlemekte fayda vardır. PKK eşittir YPG… Bunun anlaşılması şart. Beklentimiz mühimmat dahil verilen desteğin sonlandırılması.

Bakan Akar: Terör örgütünü korku dağları sardı

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim