Yeni yılda Türksat frekans ayarları değişti mi? sorusu vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Özellikle Türksat ile Airbus arasında imzalanan anlaşmayla beraber Türkiye’nin en yeni uydusu Türksat 5A yakın zaman uzaydaki yerini alıyor. Türkiye’nin uzaydaki filosu genişlerken vatandaşlar 2021 Türksat Frekans listesini araştırıyor. Peki, Yeni yılda Türksat frekans ayarları değişti mi? İşte, 2021 Türksat Frekans listesi!

2021 TÜRKSAT FREKANS LİSTESİ! YENİ YILDA TÜRKSAT FREKANS AYARLARI DEĞİŞTİ Mİ?

TÜRKSAT 5A uydusu fırlatma süreci için geri sayım başladı. Normal şartlar altında 30 Kasım tarihinde fırlatılması planlanan uydunun fırlatma sürecinin çeşitli sebeplerle ertelenmesi dolayısıyla gözler yeni tarihe çevrilmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TÜRKSAT 5A uydusunun fırlatma sürecinin Aralık ayının son günlerine doğru gerçekleşeceğini duyurmuştu. Diğer taraftan TÜRKSAT 5A uydusu özellikleri ile de pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Haberleşme uydusu olarak sınıflandırılan TÜRKSAT 5A, Türkiye’nin haberleşme ağına katkıda bulunacak.

Türksat AŞ Genel Müdürü Cenk Şen, Türksat 5A’nın şu anda hizmet veren haberleşme uydularını destekleyecek şekilde hizmet sunacağını, Türkiye’nin yanı sıra batısındaki ve doğusundaki ülkeler ile MENA Bölgesi denilen Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayacağını kaydetti.

Türksat 5A’nın yeni “Ku” frekans bandına sahip bir uydu olduğunu ve kapsama alanına Güney ve Orta Batı Afrika’yı dahil ettiğine dikkati çeken Şen, Türksat 5B’nin, Türksat 3A ve 4A uydularına yedek olacağını söyledi.

2021 Türksat Frekans listesine ulaşmak için tıklayınız!

Editör: TE Bilisim