Kasım ayının ortalarından beri Halep’i kan gölüne çeviren Esed/Hamaney rejimi, devrimcilerin boşalttığı Halep’e teröristleri yerleştiriyor. Esed/Hamaney rejimi muhalifi  İran Ulusal Direniş Konseyi ordu içindeki kaynaklarına dayandırarak, yalnızca Halep ve çevresinde “25 bin İran askeri ve milis gücü olduğunu” bildirdi.

Paralı askerler şehri işgal etti

Merkezi Paris’te bulunan İran Ulusal Direniş Konseyi, Halep ve çevresindeki İran’ın “milis ve askeri” gücüne dair bir rapor yayımladı. Raporda, Halep ve çevresinde İran Devrim Muhafızları’na bağlı yaklaşık 25 bin asker ve milis olduğu ve Halep işgal edilmesi sırasında önemli rol oynadığı kaydedildi.

Kanlı katil Kasım Süleymani’ye bağlı savaşıyorlar

Raporda, Devrim Muhafızları bünyesinde savaşan teröristlerin Esed/Hamaney rejiminin işini kolaylaştırdığına işaret edilirken bunların doğrudan Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani’ye bağlı savaştıkları ifade edildi. İran kontrolündeki teröristlerin, Halep’teki sivillerin tahliyesini geciktirdiği ve tahliye için gelen konvoya saldırdığı belirtilirken bu süreçte Süleymani’nin bölgede olduğuna dair fotoğrafların paylaşıldığı hatırlatıldı.

PKK’lı teröristler de Halep’te

Doğu Halep’te sivillerin tahliyesinin ardından boşalan bölgelere PKK militanlarının yerleştiğini gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan, Halep’in Şeyh Maksud, Eşrefiye, Ay Tal ve Bostan mahallelerinin PKK militanlarının kontrolüne geçtiğini aktardı.

Sivillerin tahliyesi devam etti

Suriye’de Esed/Hamaney rejimi ve rejim yanlısı yabancı teröristlerin kuşatmasındaki Doğu Halep’te kontrol noktasında 24 saattir bekletilen konvoyun bir kısmı Halep’in batısına yöneldi. Alınan bilgiye göre rejim güçlerinin Raşidin’deki kontrol noktasında 24 saattir tuttuğu 700 özel araç ve 20 otobüs, muhaliflerin kontrolündeki Batı Halep kırsalına gönderildi. Buna karşılık, muhaliflerin kuşatmasında bulunan İdlib’in Fua ve Keferya beldelerinden 4 otobüslük bir konvoy yola çıktı. Rejim yanlısı yabancı teröristlerin kontrolündeki iki beldeden çıkanlar, rejimin hakimiyetindeki Halep kent merkezinin batısına gönderildi.

Editör: TE Bilisim