Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, 2020 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975, yurt dışında 825 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Erbaş, TDV Genel Merkezi’nde düzenlenen “2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, büyük bir inancın ve medeniyetin mensupları olarak yeryüzünde barışın, iyiliğin ve güzel ahlakın egemen olması için çalışmakla sorumlu olduklarını ifade etti.

Bu bilinç ve gayenin hayat bulduğu en güzel alanlardan birinin de vekaletle kurban organizasyonu olduğunu dile getiren Erbaş, bu iyilik hareketinin son yıllarda dünya geneline yayıldığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Erbaş, organizasyonun, sınırların paylaşmaya engel olmadığını, kardeşliğin sınır tanımadığını en güzel şekilde görülmesine vesile olduğunu söyledi.

İnsanlığın küresel boyutta bir salgın dolayısıyla zor bir süreçten geçtiğine işaret eden Erbaş, “En büyük imkanımızın muhtacı, yoksulu, yaşlıyı gözetmek, yardımlaşmak ve paylaşmak olduğunu fark etmiş durumdayız. En büyük zenginliğimizin birbirimizi sahiplenmek olduğunu daha iyi anlama noktasına gelmiş durumdayız.” dedi.

Pandemi vesilesiyle dünyanın yoksul ve muhtaç bölgelerinin yardıma daha çok muhtaç hale geldiğini gördüklerini anlatan Erbaş, “Bu sene kurban organizasyonu daha önemli hale gelmiştir. Vekaletle kurban organizasyonunun ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu.” diye konuştu.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim