İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, dün alınan  koronavirüs tedbirlerine yönelik açıklama yaptı. Yerlikaya vatandaşları uyararak, “Can alma” dedi.

Pazarlardaki yoğunluğun 16.00-17.00 saatleri arasında arttığına dikkat çeken Yerlikaya, “Bu yoğunluğu azaltmak için oda başkanlarımızla birlikte başlattığımız bir uygulama var. Pazarın en seyrek olduğu vakitlerde vatandaşların gelmelerini sağlamak için indirimler yapıyor arkadaşlar” açıklamasında bulundu.

Vali Yerlikaya’nın açıklamaları şöyle:

Geçen hafta Esenler’de bir semt pazarını ziyaret edip açıklamıştık. Şimdi burada da bunu söylememiz lazım. Maske-mesafe-temizlik kurallarının en hassas şekilde uygulanması konusunda vatandaşlarımızla konuşuyoruz. Gördüğüm manzara şu, aldığımız kararın pazarlarda samimi şekilde uygulandığını görüyoruz, nedir o? HES kodu.

İstanbul’da pazarlar için yeni uygulama 

Saat 16.00-17.00 sıralarında pazarlarda bir yoğunluk var. Bu yoğunluğu azaltmak için oda başkanlarımızla birlikte başlattığımız bir uygulama var. Pazarın en seyrek olduğu vakitlerde vatandaşların gelmelerini sağlamak için indirimler yapıyor arkadaşlar.

Artık dün Cumhurbaşkanlığı Kabinesinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı talimatlar da İçişleri Bakanlığımız tarafından genelge talimatlarıyla geldi. Valilikte arkadaşlarımız çalışıyor. Hemşehrilerimize detaylarıyla duyuracağız.

“Maskeni yarım takma!”

İstanbul Valisi, vatandaşlara çağrı yaparak, kurallara iki ay uyulması gerektiğini söyledi.

Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Maskeyi kurallara uygun takalım, mesafeye dikkat edelim, yeni kurallara uyalım ki daha ileri gidecek kısıtlama tedbirleri istemiyorsak. Rakamları en minimum hale getirmeyi başardık, yine yaparız. Artık maske tak demiyoruz, maskeni yarım takma diyoruz. Can alma diyoruz, sokağa çıkma, çıkmak zorundaysan maskeyle mesafeyle kurallara uy. Misafir çağırma, misafirliğe gitme diyoruz. Kurallara uymayanları ikaz edersek buradan çıkarız. 21 Ağustos bu yana 3 milyon 319 bin 917 denetim yapmışız dün. 21 milyon ceza yazmışız, bunun çoğu sigara yasağından dolayı” dedi.

İçişleri Bakanlığı’ndan Kovid-19 tedbirlerine ilişkin genelge

Gündem

Habere Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kovid-19’a karşı alınan yeni önlemleri açıkladı

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim