Ramazan pidesi nasıl yapılır konusu, iftar hazırlıklarının önemli detaylarından biri haline geldi. Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan veya evde Ramazan pidesi tarifini kendisi hazırlamak isteyen vatandaşlar sık sık soruyu araştırmaya başladı. Sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi olan sıcacık ve puf puf bir pide hazırlamak için ev yapımı Ramazan pidesi tarifi ve püf noktaları detaylarını haber içeriğinden okuyabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla Ramazan pidesi nasıl yapılır? sorusunun cevabı!..

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ev yapımı Ramazan pidesi tarifi ve püf noktaları

Ev yapımı Ramazan pidesi tarifi için gerekli malzemeler (2 adet pide için);

2 su bardağı su (yarı yarıya sütle de karıştırabilirsiniz)

1 paket kuru maya

2 çay kaşığı kadar toz şeker

3 çay kaşığı kadar tuz (lezzet için kaya tuzunu tercih edebilirsiniz)

6-7 su bardağı un

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine sürmek için;

1 yumurtanın sarısı

4 yemek kaşığı süt

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Susam

Evde Ramazan pidesi yapılışı;

Öncelikle maya ve şeker ılık suya (suyu yarı yarıya sütle de karıştırabilirsiniz) katılıp iyice karıştırılır. Sonra diğer malzemeler de eklenip 10-15 dk kadar güzelce yoğrularak yumuşakça bir hamur elde edilir. Mayası gelinceye kadar dinlendirilir. Hamur kendinin en az iki katı olana kadar mayalandırılır.

Sonra üstüne sürmek için hazırlanan süt, yağ, yumurta karışımıyla elimiz hafifçe ıslatılıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanıp hafif unlanmış tepside hamur büyütülüp şekil verilir. 20 dk kadar da tepside mayalanan pide üstüne yumurta sarılı karışım sürülüp susam, çörek otu serpilip 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Güzelce kızarınca fırından çıkarılıp (kuruysa) üstüne hafif su serpilir. Temiz bir bezin içinde soğuyana kadar dinlendirilir.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim