Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya, Afyonkarahisar, Batman ve Siirt 7. Olağan İl Kongrelerine, Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı. Gelecek ay düzenlenecek AB Zirvesi öncesinde Türkiye adeta Avrupa’nın öncelikli gündem maddesi haline gelmiş ve bir kaç günden beri üst düzey AB yetkilileri ve devlet liderleri Türkiye karşıtı açıklama yapmıştı. Bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan mesaj net bir şekilde ifade etti. Erdoğan AB’nin başkalarının düşmanlığına alet olmaması gerektiği vurgulayarak “Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa’da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz.” dedi.

KONGRELER İPTAL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Salgınla mücadeleye destek vermek için önümüzdeki haftadan itibaren kongrelerimizi erteliyoruz. Tarihleri salgının seyrine göre belirleyeceğiz.

(Koronavirüs kısıtlamaları) Bağrımıza taş basarak bu yöntemlere başvurmak zorundaydık. Bu yeni dalga kırılınca aydınlık bir gelecek olacak. Hukuki altyapımızı geliştirerek, ekonomimizin oturduğu temelleri güçlendirerek, üretimi ve istihdamı artırarak, salgın sonrası yeniden şekillenecek dünyada kendimize iyi bir yer edinmekte kararlıyız.

“TÜM KOZLARI SAHAYA SÜRDÜLER”

Önümüzdeki dönem içinde yine tek dayanağımız milletimizdir, milletimizden alacağımız destektir. Gönlünü kazanmadığımız, desteğini almadığımız tek bir kişi kalmayana dek bu gayreti sürdüreceğiz. Kendisini partisinin ve halkın üzerinde görenin sonu hüsrandır.

Türkiye’nin 2003 yılından itibaren başlayan büyük atılımlarını tüm engellere rağmen hedeflerine ulaştırdık. Demokrasi ve kalkınma mücadelemizin önünde set kuramayacaklarını görenler, son 7 yıldır ellerindeki tüm kozları sahaya sürdüler. Ülkemizi yeniden kendi iç mücadeleleri ile vaktini ve enerjisini harcayan bir ülke haline getirmek için çalıştılar. Sinsice yeni oyunlarla karşımıza çıktılar. Bu saldırılara cevabımızı birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, dışarda diplomasi ve askeri gücümüzü ortaya koyarak verdik.

AB’YE MESAJ: OYUNA GELMEYİN!

Doğu Akdeniz’de bizi sahillerimize hapsetmeye çalıştılar.

Önümüzdeki tüm zorluklara rağmen doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her karışıyla ülkemizi geliştirme, büyütme, güçlendirme, zenginleştirme mücadelemizde yeni bir dönem başlattık.

Amacımız ne içerde ne dışarda kimseyle kavga etmek değildir. Müttefiklerimizle daha güçlü iş birliği halinde olmak istiyoruz. AB’den bize ayrımcılık yapmamasını, ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını istiyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa’da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz. ABD ile uzun ve yakın müttefiklik ilişkilerimizi aktif olarak kullanmak arzusundayız. Rusya ve İran gibi köklü tarihlerimizin bulunduğu ülkeleri asla gözardı edemeyiz. İslam alemi ve Türk dünyası ile derin ilişkilerimiz var. Hiç kimsenin bu fotoğraf içinde Türkiye’yi tamamı yalan argümanlarla tehdit etmeye hakkı yoktur.

ÇEKİNMEDİK!

Bize bir adım gelene 3-5 adım gitmekten hiçbir zaman çekinmedik, bundan sonra da aynı samimiyetle gayretlerimizi sürdüreceğiz. 18 yıldır nasıl bu kararlılıkla çalışmışsak önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla çalışmakta devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim