Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından hazırlanan yarışma Tarsus Gençlik Kampı’nda gerçekleşti.

Teneke, araç lastiği, odun, kova, kaydırak ve file kullanılarak hazırlanan parkurda yarışan çocuklar, zorlu etaplarda kıyasıya mücadele etti.

Aralarında engelli çocukların da yer aldığı katılımcılar, başlangıç noktasındaki kova ve araç lastiklerinden oluşan parkuru geçtikten sonra tünellerden girip, çamur dolu sürünme etabında yarıştı.

Alana kurulu filelerin altından geçerek, kaydıraktan kayıp suyla buluşan çocuklar, gönüllerince eğlendi.

Parkurun son etabında çamurlu su dolu havuza atlayıp, balon patlatarak, ipler yardımıyla topraktan yapılan tepeye tırmanan çocuklar, bayrağa ulaşarak müsabakaları tamamladı.

Çocuklar büyük keyif aldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok sayıda çocuğu buluşturan etkinliğin keyifli anlara sahne olduğunu söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu Sorumlusu Şerife Hasoğlu Dokucu da organizasyonun katılımcılara heyecan yaşattığını belirterek, şunları kaydetti:

“Mersin ve Tarsus’un dışında farklı kentlerden gelen katılımcılar da yer aldı. Hem çocuklar hem de kent halkı arasında çok yönlü bir iletişim sağladık. Bizim amacımız çocuklarımızı ve insanlarımızı bir araya getirip, verime dönük çalışmalar yapmak. Etkinlikte bütün çocuklar bir arada yarıştı, güzel oldu.”

İşitme engelli 11 yaşındaki Zehra Karaduman da organizasyonla keyifli anlar yaşadığına işaret ederek, “Çok eğlenceliydi, gerçek survivor gibiydi. İki kere yarış kazandım.” ifadesini kullandı.

Ortaokul ve liseden önce üniversite ile tanıştılarİnadına iyi haber

İkinci kattan düşen bebeği havada yakaladıGündem

Editör: TE Bilisim