Dünyaya hızla yayılan coronavirüs Türkiye’de de görülmeye başlandı. Görülmeden önce ve sonrasında devletin konuyla ilgili tutumu tüm dünya tarafından taktir edilirken, ülkemizde önlemler de artmaya başladı. Buna göre, en son yapılan açıklamalarda okulların tatil edilmesi de yer almıştı. Ardından şimdi de AVM’lerin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili son dakika haberi geldi. AVM çalışma saatleri konusunda değişiklik yapıldığı duyuruldu. Bu nedenle vatandaşlar Mall of İstanbul AVM çalışma saatleri hakkında detayları araştırmaya başladı. Peki, Mall of İstanbul saat kaçta açılıyor ve saat kaçta kapanıyor? Detaylar haberimizde…

MALL OF İSTANBUL SAAT KAÇTA AÇILIYOR VE SAAT KAÇTA KAPANIYOR?

Türkiye’deki alışveriş merkezlerinin (AVM) çalışma saatleri hakkında koronavirüs önlemleri doğrultusunda değişiklik yapıldığı açıklandı. Buna nedenle, Mall of İstanbul çalışma saatleri 12.00 ile 20.00 olarak belirlendi.

MALL OF İSTANBUL NEREDE? NASIL GİDİLİR?

İstanbul Avrupa yakasındaki Başakşehir ilçesine bağlı olan Mall of Istanbul, yılda 25 milyona yakın ziyaretçi sayısına ulaşmakta. Mall of İstanbul’a, doğrudan metro ile ulaşım bulunmuyor. Ancak Yenikapı- Bağcılar metro hattından, Kirazlı metrosuna geçiş yapılıp İkitelli metroda inildiği takdirde Mall Of Istanbul’a ait ücretsiz servisler bulunuyor. Ayrıca Anadolu yakasında oturan kişiler için de, Marmaray ile Yenikapı metrosuna gelip, Yenikapı- Bağcılar metrosundan Kirazlı metrosuna geçiş yapılıp İkitelli metrodan servis kullanılabilir.

İETT İLE ŞEHİRCİ OTOBÜS KULLANARAK MALL OF İSTANBUL’A GİDİŞ

İETT ulaşımı olarak bölgeye pek çok hat mevcut durumda. İstanbul’un farklı noktalarına genişçe yayılmış olan hatlar ise şu şekilde sıralanıyor

76O Cihangir Mahallesi – Avcılar

146T Boğazköy Mahallesi – Bahçeşehir – Yenikapı

98H Başakşehir – Metrokent

146 M Başakşehir 4.Etap – Mecidiyeköy

141 M K.S. Süleyman hastanesi – Mecidiyeköy

AVM’LERDE KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ARTIRILIYOR

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerde koronavirüse karşı alınan önlemlerin ciddi şekilde artırıldığını belirterek, “AVM çalışanları ile ziyaretçilerini de koronavirüs ve önlemlerle ilgili bilgilendirmeye özen gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dernekten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM yatırımcıları olarak hiçbir şeyi insan sağlığından daha önemli görmediklerini belirterek, Türkiye için ellerinden geleni yapmaya ve devletin ilgili birimleri ile uyum içinde çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.

Dezenfekte işlemlerini artırdıklarını aktaran Altaş, “İnsanların dokunduğu ne kadar yer varsa özel olarak müdahale ediyoruz. Merdivenlerden tuvaletlere kadar her yer didik didik özel dezenfeksiyon ürünleri ile detaylı bir şekilde temizleniyor. AVM çalışanları ile ziyaretçilerini de koronavirüs ve önlemlerle ilgili bilgilendirmeye özen gösteriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“TOPLUMSAL DAYANIŞMAYLA SÜRECİ YÜRÜTECEĞİZ”

Altaş, gerekli önlemlerin alınmasının yanı sıra, toplumun tüm kesimlerinin sakin ve tedbirli olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“AVM’ler sadece vakit geçirip sosyalleştiğimiz, birtakım ihtiyaçlarımızı karşıladığımız mekanlar değil, aynı zamanda toplumsal ihtiyaçlarımızı karşılamak adına da büyük sorumlulukları olan mekanlar. Biz bu sorumluluğumuzun farkındayız. Her zaman olduğu gibi, bu süreçte de sorumluluk alıyoruz. Devletimiz ve toplumumuzla uyum ve iş birliği içinde sürece katkı sunmak istiyoruz.

AVM’lerde eczanelerimiz, marketlerimiz, mağazalarımız toplumun bu süreçteki tüm ihtiyaçları için hizmet vermeye devam edecek. Panik yapmadan toplumsal dayanışma ile süreci götüreceğiz. Yarın sabah AVM yatırımcıları olarak sürece ilişkin bir toplantı gerçekleştireceğiz. Virüs konusunu burada daha detaylı görüşüp konuşacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim