Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tuzla’daki Desan Tersanesi’nde düzenlenen “Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

SAVUNMADA BAĞIMSIZLIK VURGUSU

Türkiye savunma sanayisinde kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir.

ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR

Savunma sanayi duraklamayı kaldırabilecek bir alan değildir. Daha ileriye gitmek, daha gelişmişini üretmek mecburiyetindeyiz. Teknolojik bağımsızlık her zamankinden önemli hale gelmiştir. Ülkemizin bu gücünden rahatsız olanlar Türkiye’yi eskisi gibi istikrarsızlık batağında mahkum edebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

HENÜZ YETERSİZ DURUMDAYIZ

Geçmişte aldıkları derslerle yetinmeyenlerin şimdi gözünü 2023’e diktiği anlaşılıyor. Yüzde 70’i aşan yerlilik ve millilik oranı önemli olmakla birlikte maruz kaldığımızı ambargoları düşündüğümüzde henüz yetersiz durumdayız.

Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz atılımlar sayesinde bölgesinde oyun kuran bir konuma ulaşmak henüz bir başlangıçtır.

“KAYBEDECEK TEK BİR ANIMIZ YOK”

Türkiye kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor.  Türkiye, dünyada kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden birisidir. Deniz araçlarımızın silah ve radarları milli ürünlerle donatıldı.  Kaybedecek tek bir anımızın olmadığı bilinciyle, çalışıyor, üretiyor, mücadele ediyoruz. Çok daha büyük projeler üzerinde çalışıyoruz, 5 yıl içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz.

GİRESUN’DAKİ SEL: 5 VEFAT VAR

Şiddetli sel felaketi neticesinde ilk aldığımız haberlerde 5 ölümüz vardı, 12 yaralımız vardı. Aramalar devam ediyor. Kurtarılanlar 150’ye yakın. Aynı zamanda Rize’de de sel felaketi var, benim ilçem de dahil. Allah ölenlerimize rahmet eylesin, yaralılarımıza şifalar versin. Devlet olarak tahribatı hep birlikte aşarız. Ben 3 bakanıma talimat verdim, orada çalışmalarını sürdürüyorlar. Bir taraftan yıkılan köprüler var, bir taraftan yıkılması gereken köprüler var. Bir an önce bunları aşalım. Bakanlarımızın bana söylediği; ‘Biz bunu yaşamadık, o kadar ağır bir felaket” diye konuştu.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim