Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde dağıtılacak olan 500 bin tablet ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Konuyla alakalı açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugüne kadar toplamda 150 bin tablet dağıtımı yapıldığını vurguladı. Önümüzdeki günlerde ise tekrardan dağıtımların başlayacağını ifade eden Selçuk toplamda 500 bin tablet dağıtımının yapılacağını duyurdu. Peki, 500 bin tablet ne zaman dağıtılacak? Ocak ayı için 500 bin tablet başvurusu nasıl ve nereden yapılacak? Detaylar haberimizde…

500 BİN TABLET NE ZAMAN DAĞITILACAK?

Bugüne kadar 150 bin tablet dağıtımı yapıldığını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tablet dağıtımı ile ilgili yeni süreç hakkında bilgiler verdi. Aralık ayı içerisinde 300 bin Ocak ayı ortasına kadar da toplamda 500 bin tablet dağıtımının yapılacağını duyurdu. Pandemi ile birlikte hayatımızda çok önemli bir hal alan uzaktan eğitim için olmazsa olmazlar arasında yer alan tabletler için MEB tarafından ücretsiz dağıtım devam ediyor.

OCAK AYI İÇİN 500 BİN TABLET BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

MEB tarafından yapılacak olan 500 bin ücretsiz tablet dağıtımı kapsamında öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için hazırlanan dağıtım stratejisiyle hareket edilecek. Bu kapsamda öğrencilerin ailelelerinin gelir durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterlere göre sıralama yapıldı ve bu sıralamaya göre dağıtım yapılacak.

Editör: TE Bilisim