Ümit Özdağ’ın HDP ile yakınlaşma iddiasına ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Bunu söyleyen çok büyük yalancıdır” sözleriyle cevap verdi. Ancak parti içinde Milliyetçi kanadın sindirildiğini savunan İsmail Ok, Akşener’in ağzından duyduğu ittifakı itiraf eden cümleler yüzünden partisinden istifa etti

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için FETÖ iltisaklı imasında bulunan Özdağ’ın partinin ilçe başkanlarının da olduğu toplantıda istifa kararı alması istendi. FETÖ’cü iddiasına karşı çıkan 39 ilçe başkanının yanında durduğu Kavuncu, Özdağ’ın iddiaları karşısında kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İl Başkanı Kavuncu’nun FETÖ iltisaklı olduğu imasının arkasında durdu, Akşener’in açıklamalarının ardından konuşan Özdağ, “Partimdeyim, hiçbir yere gitmiyorum. Onları sadece izliyorum. Milletvekilleri için prosedür öyle işlemiyor” dedi.

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için FETÖ iltisaklı imasında bulunan Özdağ’ın partinin ilçe başkanlarının da olduğu toplantıda istifa kararı alması istendi. Böylece, liste krizi, Koray Aydın krizi derken partide yeni bir krize kapı aralandı.

39 ilçe başkanının dilekçesinde, “Disiplin hükümlerinin ivedilikle işletilerek partiden ihraç edilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz” ifadesine yer verildi. 39 ilçe başkanı, İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun yanında yer aldıklarını, Özdağ’ın beyan ve iftiralarını kabul etmediklerini bildirdi.

Öte yandan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısının ardından İstanbul İl Başkanı Kavuncu’nun Özdağ hakkında iddialarını ispatlaması için suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Akşener, Ümit Özdağ’ın HDP ile yakınlaşma iddiasına, “O çok büyük bir yalandır, yalancıdır bunu söyleyen” sözleriyle yanıt verdi.

Editör: TE Bilisim