Antalya’da şiddetli yağmur, fırtına ve hortum beklentisi dolayısıyla kırmızı kodlu alarm verildi. Dün sabahtan itibaren gerçekleşmesi muhtemel kötü hava şartları nedeniyle öğrenciler ve veliler 12 Aralık Perşembe Antalya’da okullar tatil mi konusunu sıklıkla araştırıyor. Konuya dair Antalya Valisi Münir Karaloğlu’ndan gelen son dakika açıklamasıyla mesele netliğe kavuştu, ancak aileler konu hakkındaki açıklamanın detaylarını da öğrenmek istiyor. Peki, Antalya’da okullar tatil mi? 12 Aralık Perşembe bu sabah okullar tatil edildi mi?.. Kötü hava şartları, meteoroloji uyarısı Valilik açıklamasının yer aldığı detaylı bilgileri haberimizden edinebilirsiniz.

Antalya’da okullar tatil mi? 12 Aralık Perşembe bu sabah okullar tatil edildi mi?

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, beklenen kötü hava şartları nedeniyle kırmızı kodlu uyarı verilen antalya için açıklamalrda bulundu. Vali Karaloğlu’nun açıklamaları şöyle:

”Bu ilk defa verilmiş olması dolayısıyla hem ulusal medyamızın, hem de vatandaşımızın çok fazla ilgisini çekti. İyi bir farkındalık oluştu. Ama dün gece sabaha kadar sosyal medya hesaplarımzı susmadı. 10 bine yakın mesaj gelmiş. Sorulan şey şu: ‘Bugün okullar tatil olacak mı?’

Biz an be an verileri alıyoruz. Biz zaten bugün gün içerisinde yağışların çok fazla olmayacağını, dün yayınlamış olduğumuz uyarıda da var. okulları tatil edecek bir risk görmediğimiz için böyle bir tedbir de almadık. Çok sayıda mesaj aldık, çocuklardan gelen mesajlara da gülüyoruz, esprili mesajlar atıyorlar.

Gelirken birisi mesaj atmış. Konyaaltı sahilinden bir tanesi, denizden hortum çıktı… Denizin kenarında plastik bir hortumu bulmuş, Konyaaltı sahilinde hortum çıktı diye bize atmış. Ben Rizeliyim, her yağmur yağışında okulları tatil etsek Rize’de 300 gün yağmur yağıyor. Bir risk oluşunca onu değerlendireceğiz. Riske göre tedbir almak durumundayız.”

Editör: TE Bilisim