16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanan sınav sonuçlarının ardından LGS tercih kılavuzu taban puanları binlerce öğrenci tarafından  araştırılmaya başlandı. Öğrencilerin merakla beklediği LGS klavuzunun yayımlanmasıyla birlikte taban puanları, kontenjanlar ve yüzdelik dilimler de belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sayfasında yer alan LGS tercih kılavuzu taban puanları ile birlikte detaylar ortaya çıktı. İşte, LGS tercih kılavuzu taban puanları hakkında detaylar…

LGS tercih kılavuzu taban puanları belli oldu mu?

2020 yılı liselerin taban puanları tercihlerin başlaması ile belli oluyor. Öğrenciler LGS sınavından aldıkları puanlar ve MEB tarafından açıklanan lise puanlarına göre tercihlerini yapıyor. İşte MEB tarafından yayımlanan LGS tercih kılavuzu taban puanları:

LGS 2020 MEB KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

LGS TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLER İÇİN TIKLAYINIZ!

2020 LGS KONTENJANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ BELLİ OLDU MU?

LGS tercih kılavuzunun MEB tarafından yayınlandı.

TERCİH İŞLEMLERİNİN YAPILACAĞI YERLER

Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmî ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecektir.

ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, ‘Sınav sonrasında hiçbir soru iptali olmadı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, aynı gün içinde Tercih Kılavuzu da açıklanacak. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, aynı gün yayımlanacak Tercih Kılavuzu’nda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabilecek.’ dedi. Sonuçlar 16 Temmuz’da erişime açılacak.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Geçtiğimiz yıl adaylar, ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Pansiyonlu Okullar’ tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulunabildiler. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul üzerinden veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabildi. Tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatıldı.

SONUÇLAR 10 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK

Bakanlığın takvimine göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları 16 Temmuz’da başlayacak ve 29 Temmuz’da tamamlanacak.

Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecekler.

Yerleştirme sonuçları, 10 Ağustos 2020 tarihinde “http://www.meb.gov.tr” adresinden ilan edilecek.

LGS’YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

Sınav başvurusu otomatik olarak yapılan 1.671.337 öğrenciden 1.472.088’i (%88,08) sınava katılmıştır. 2019 yılında sekizinci sınıfa devam eden öğrencilerin sınava katılma oranı ise %85,08 olarak hesaplanmıştı (MEB, 2019). Bu bağlamda, sekizinci sınıf öğrencilerinin sınava katılımında kısmi bir artış görülmüştür.

Editör: TE Bilisim