Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da “Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi Açılış Töreni”nde konuştu. Erdoğan, 1,5 yıldır faaliyette olan tesisin pandemiye rağmen 110 öğrenciye hizmet verdiğini açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

Geleneksel sporlarımıza gönül veren Ankara’daki vatandaşlarımıza hizmet edecek bu tesisin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Yaklaşık bir buçuk yıldır faaliyette olan tesisimizin açılışını yapmak bugün nasip oldu. Tesisimize, gençlerimizin dört elle sarılacağından şüphe duymuyorum. Pandemiye rağmen şu an 110 öğrenciye hizmet veriyor. At, ok, güreş sadece bu 3 spor dalı dahi binlerce yıllık Türk tarihini anlatmaya yetecek zenginliğe sahiptir.

Tarihimizin ve medeniyetimizin bu önemli sembolüne sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

Cirit başta olmak üzere at ile ilgili oyunun yer aldığı pek çok sporun yer alması bizi mutlu ediyor. Karşılama törenlerimizde atlı bir birliğin yer almasını da sağladık. Bundan bile rahatsız oldular. Aynı zihniyet muhtemelen bu tesisi de eleştirecek. Varsın eleştirsinler. Kökü olmayanların sonu esen rüzgarın önünde sürüklenmektir.

Kendini bilen, tarihini bilen, medeniyetini bilen, inançlı, ahlaklı, erdemli gençler yetiştirmeden geleceğimize güvenle bakamayız.

Yılların ihmalini giderecek, ata sporlarımızı tanıtacak, çocuklarımızın tarihlerine sahip çıkmasını sağlayacak her çabaya destek veriyoruz.

Editör: TE Bilisim