Çocuklarının PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin onurlu direnişi 463 gündür devam ediyor. Bölge halkının terör baronlarına haklı isyanının sembolü haline gelen evlat nöbetinden rahatsız olan örgüt yanlıları ise aileleri sindirebilmek için sözlü ve fiziki saldırılarını sürdürüyor. Buna karşın milyonlarca vatansever insan da annelerin feryadına kulak vererek destek oluyor.

“İKİ DAKİKA GEÇ KALSAK YANABİLİRDİK”

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde oturan anne Ayşegül Biçer, yaptığı açıklamada, 03.00 sıralarında önce bir ses duyduklarını ve sonrasında kızının yanık kokusu aldığını belirtti. Onun ikazının ardından odaları kontrol ederken oturma odasında ateş olduğunu fark ettiğini ve eşiyle müdahalede bulunduğunu aktaran Biçer, “İki dakika daha geciksek perdeler tamamen alev alsa yangını engelleyemezdik. Klima motorunun patlaması yanmamıza yeterdi.” ifadelerini kullandı. HDP İl binası önünde oturma eylemine başladıklarından ttberi defalarca tehdit aldıklarını aktaran Biçer, “Tehditlere rağmen mücadeleyi devam ettiriyoruz. Artık bu gece son noktaya geldi. Bunu bize yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bu son teşebbüs oldu, girişimde bulundular. Çok şükür ki başaramadılar. Fark ettik. Demek ki verilmiş sadakamız varmış. Biz Rabb’imize ve güçlü devletimize havale ediyoruz. Gerekenin yapılacağına da inanıyoruz.” diye konuştu.

“HEPİNİZE YETECEK YÜREĞİM VAR”

Olayın ardından güvenlik güçlerine haber verdiklerini dile getiren Biçer, “Sonucu bekleyeceğiz bakalım failler kim? Evladımı istiyorum. Onlar buna karşı tehditlerle cevap veriyor. Ben bir anneyim. Hepinize yetecek bir yüreğim var, buna emin olun.” dedi. Oğlunun dağa kaçırılmasını yaptığı oturma eylemiyle engelleyen Hacire Akar’ı örnek alan ailelerin başlattığı evlat nöbetinde halihazırda 177 aile bulunuyor. Şırnak ve Hakkari’de de yapılan yürüyüşlerle evlat nöbetine destek veriliyor. Onurlu direnişte, şimdiye kadar 21 aile mutlu sona ulaştı.

Editör: TE Bilisim