Son olarak tartışmalı Beşiktaş – Başakşehir maçında düdük çalan, Alanyaspor-Fenerbahçe maçının da VAR hakemi olan Suat Arslanboğa’nın profesyonel hakemlik sözleşmesi feshedildi. TFF’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Merkez Hakem Kurulu’nun önerisi ile Üst Klasman Hakemi Suat Arslanboğa’nın Türkiye Futbol Federasyonu ile imzalamış olduğu 01.08.2019 başlangıç ve 31.05.2020 bitiş tarihli Profesyonel Hakem Sözleşmesi dün feshedildi” ifadelerine yer verildi.

BEŞİKTAŞ – BAŞAKŞEHİR MAÇINDA NE OLMUŞTU?

Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş’ın evinde Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldığı maçta Suat Arslanboğa’nın kararları çok tartışılmıştı. İşte o maçtaki hatalı kararlar

-Maçın ilk yarısında Adem Lajic ile hakem Suat Arslanboğa çarpıştı. Bu çarpışmanın ardından Lajic, hakemi elleriyle itince sarı kart gördü. Bu pozisyonun ardından hakem, Beşiktaşlı futbolcuya kırmızı kart göstermediği için eleştirildi.

-1 dakika uzayan ilk yarının uzatma dakikasında Başakşehirli Guldbransen ile Beşiktaş’tan Douglas, gelen uzun topla Beşiktaş kalesine doğru topu almak için mücadeleye girdi. İki futbolcu da yerde kaldı. Başakşehir cephesi, lehlerine faul ve kırmızı kart beklerken Arslanboğa, Guldbransen’in faul yaptığına hükmetti. Arslanboğa, pozisyonu VAR’a danışmadan bitirdi ve ilk yarının son düğünü çaldı.

-Bunun ardından Başakşehir yedek kulübesinden Uğur Uçar, pozisyona itiraz ettiği için sarı kart gördü.

BAŞAKŞEHİR SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan Başakşehir cephesi, maçın devre arasında Twitter üzerinden hakeme tepki göstermişti. İstanbul ekibi, “Kırmızı kart beklediğimiz pozisyonda hakem Suat Arslanboğa ilk yarıyı bitirdi ve itirazdan ötürü yedek kulübemizdeki bir kaç futbolcumuza sarı kart gösterdi” mesajını paylaşmıştı

SUAT ARSLANBOĞA KİMDİR?

Uzun yıllardır profesyonel hakem olarak Süper Lig’de görev yapan Arslanboğa, 1978 yılında Malatya’da doğdu. Hakemliğe 1996 yılında adım atan Arslanboğa, ilk profesyonel karşılaşmasını 26 Ağustos 2001 tarihinde yönetti. Süper Lig’e ise 2007 ve 2008 sezonunda adım attı.

Editör: TE Bilisim