Sebze ve et yemeklerini farklı bir boyuta taşıyacak olan ve Fransız mutfağının beş ana sosundan biri olarak bilinen Hollandez sos tarifi için malzemelerinizi hazırlayın. Çok pratik ancak inanılmaz derecede de lezzetli olan Hollandez sos yapımı için detaylı anlatımını yazımızın içeriğinde bulacaksınız. İşte malzeme listesi ve püf noktalarıyla birlikte Hollandez sos tarifinin detayları!..

Hollandez sos tarifi! Hollandez sos malzemeleri ve püf noktaları neler?

Hollandez sos tarifi için gerekli malzeme listesi şöyle;

150 gram saf tereyağı

3 yumurta sarısı

1 limon

Tuz

2 kaşık sirke

Karabiber ve tericihe göre istenilen baharatlar

Hollandez sos nasıl yapılır?

Ufak boy bir tencerede 150 gram tereyağını eritin. Eritirken köpüğünü alırsanız sosunuzun görünümü daha güzel olacaktır. Eritirken ayrıca yanmamasına da özen gösterin.

3 yumurtanın sarısını ayrı bir kasede ayırın. Yumurta sarılarını bir mutfak robotu veya bir blenderın içine koyun. Düşük hızda çalışırken, çok sıcak olan erimiş yağı azar azar yumurtanın içine ekleyin. Eğer çok hızlı eklerseniz, sıcak yağ yumurtaları pişirebilir.

Yumurtalar ve yağ iyice karıştıktan sonra, karışıma sirke ve 1 limonun suyunu da ekleyin. Ardından eklemek istediğiniz  tuz, karabiber, acı bir sos veya baharatı da kattıktan sonra, biraz daha karıştırın.

*Eritme ve karışım işlemini benmari usulü yapmanız tavsiye edilir.

Hollandez sosunuz farklı lezzetler eşliğinde kullanıma hazır.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim