Kulak ağrısının geçme süresi ağrının orta kulak iltihabı gibi sebeplere dayalı olması durumunda birkaç günü bulmaktadır. Fakat kulak ağrısının şiddetli olması durumunda kişilerin doktora başvurmaları ve uzman bir görüş almaları, buna göre belirlenen tedavi yöntemlerini uygulaması gerekmektedir. Ağrı hissinin hafif olması durumunda ise evde uygulanacak bazı öneriler bulunmaktadır.

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?

Bu önerilere kulak vererek duyduğunuz kulak ağrısını azaltabilir ve sürecin daha hafif geçmesini sağlayabilirsiniz. Kulak ağrısı için sunulan öneriler ise aşağıdaki gibidir:

Zeytinyağı uygulaması, Sarımsak uygulaması, Soğan uygulaması, Sıcak havlu yöntemi, Zencefil uygulaması, Zencefil ve zeytinyağı karışımı.

Zeytinyağı ile kulak ağrılarının hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

Zeytinyağı Uygulaması

Zira zeytinyağı kulak enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Zeytinyağını bir pamuğa damlatarak uygulamak kulak ağrısı için evde uygulanacak en basit ve en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Yapmanız gereken bir pamuğun üzerine biraz zeytinyağı damlatmak ve pamuğu ağrı duyduğunuz kulağınızın üzerine yerleştirdikten sonra birkaç dakika bekletmektir. Akabinde kulak ağrınızın hafiflediğini fark edeceksiniz.

Sarımsak Uygulaması

Sarımsak uygulamak kulak enfeksiyonları sebebiyle görülen kulak ağrılarında oldukça etkili bir yöntemdir. Zira sarımsağın doğal bir antibiyotik ve antiseptik olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple sarımsak kullanmak kulak içi iltihap sebebiyle karşılaştığınız kulak ağrılarında ağrı kesici görevi gördüğü gibi aynı zamanda da iltihap kurutucu rolü de oynamaktadır. Kulak ağrıları için uygulanacak en doğal yöntemlerden biri olmakla birlikte ağrıların dinmesine ve iltihabın tedavi edilmesine oldukça yardımı olacaktır. Sarımsak uygulamasını hazırlamak için öncelikle ısıtılan sarımsaklı yağ ile susam yağını karıştırmak gerekir. Ardından hazırlanan yağ soğutulmaya koyulmalıdır. Yağ soğuduğunda ise kulak içerisine 1 – 2 damla damlatılarak kulak ağrılarının azalması ve iltihabın kuruması sağlanabilir.

Merhaba Sevgili Okuyucu

Sağlıklı beslenme ile hangi rahatsızlıklara ne iyi gelir konusunda bilinmesi gerekenleri okumak isterseniz “Ne İyi Gelir?” sayfamızı ziyaret edin.

Soğan Uygulaması

Soğan da tıpkı sarımsak gibi antibiyotik ve antiseptik içerikli olmasından dolayı kulak ağrılarında sarımsak kadar etkili bir rol oynayabilir. Evde kolayca hazırlanabilir olmasından dolayı kulak ağrıları yaşayan insanlar için uygulaması kolay bir yöntemdir. Hazırlamak için ısıyla birlikte soğanın suyu çıkarılmalı ve ağrıyan kulağa 1 – 2 damla damlatılmalıdır. Soğan uygulaması da en az sarımsak kadar kulak ağrıların dinmesinde ve iltihabın kurumasında etkili olacaktır.

Kulak ağrısına iyi gelen yöntemlerden biri de sıcak havlu uygulamasıdır.

Sıcak Havlu Kullanmak

Sıcak havlu yöntemi ile kulak ağrılarınızı dindirmek de mümkündür. Hatta kulak ağrıları için evde uygulanabilecek yöntemlerin arasında en kolayının sıcak havlu uygulaması olduğu söylenebilir. Zira çabucak erişebilir ve uygulamaya konmak için hazırlanabilir. Fakat kullanılacak ısı derecesinin çok yüksek olmamasına dikkat edilmelidir. Sıcak ile ılık arasındaki bir sıcaklık yeterli olacaktır. Havlunun hazırlanmasının ardından ağrıyan kulağa 15 – 20 dakika kadar masaj şeklinde uygulamak kulak ağrısının dinmesine yardımcı olacaktır. Uygulanacak sıcaklığın çok yüksek bir sıcaklık olmaması ise kesinlikle unutulmamalıdır.

Zencefil Uygulaması

Zencefil bitkisi yapısı gereği iltihap kurutucu olma özelliğine sahiptir. Hatta iltihap kurutucu özelliğe sahip bitkiler arasında en kuvvetli olan seçeneklerin başında gelmektedir. Bunun yanı sıra oldukça etkili bir ağrı kesici özelliğine sahip olduğu da unutulmamalıdır. Dolayısıyla kulak içi iltihap kaynaklı kulak ağrılarının önlenmesinde tıpkı soğan ve sarımsak uygulaması gibi etkili bir yöntemdir. Hazırlamak için yapılması gereken zencefili rendelemek ve ortaya çıkan suyu ağrı duyulan kulağın içine damlatmaktır.

Zencefil ve Zeytinyağı Karışımı

Zencefil ve zeytin yağının kulak içi iltihabı sebebiyle duyulan ağrılara ayrı ayrı olarak nasıl etki ettiğinden söz etmiştik. İkisinin karışımıyla hazırlanacak uygulama ise hem kulak içi iltihabın iyileşmesine hem de bu sebeple duyulan kulak ağrısının dinmesine daha olumlu bir etkide bulunacaktır. Zeytinyağını rendelediğiniz zencefille karıştırdıktan sonra ağrı duyduğunuz kulağınıza 1 – 2 damla damlatarak kulak ağrısını dindirebilirsiniz.

Önerilen İçerikler:

Hamlık Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Dikkat:

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz. Allah tüm hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olması dileğiyle…

Editör: TE Bilisim