Fransız filmleri sadece öylesine izlemek için değil, aynı zamanda dil öğrenmek için de bir fırsattır. Bu filmlerle Fransız kültürüne aşina olabilir, Fransızca öğrenmeyi kolaylaştırabilir ve ayrıca eğlenebilirsiniz. Bu nedenle hem size dil öğretecek hem de ülkenin kültürüne yaşantısına hakim olmanızı sağlayabilecek binlerce Fransız filmi var diyebiliriz.

Film sıralaması yaparken dünyanın enleri arasında mutlaka yer almalıdır diyebileceğimiz Fransız filmler hakkında detayları araştırdık. Romantizmiyle ön plana çıkan Fransız filmlerinin yanında aksiyon ve maceranın da eksik olmadığı en iyi filmleri tek bir listede sizler için topladık. Mısırınızı yanınıza çekin ve modunuza en uygun filmi seçin!

İşte en iyi Fransız filmleri listemizde yer alan 7 tavsiye:

1. Oğul (Le fils) – 2002

Oğul (Le fils)

2002 yılında vizyona giren ve 7.6 IMDB puanıyla göz dolduran Oğul, bir dram ve gizem filmidir. Yönetmen koltuğunu  Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne’in paylaştığı Oğul’un başrollerinde  Olivier Gourmet, Morgan Marinne ve Isabella Soupart gibi isimler yer almaktadır.

Son derece ağır bir sinema diline sahip olan Oğul’da geçmişin yüküyle yaşamayı öğrenin iki kişinin hikayesi resmedilmektedir. Oğul, kamera açıları ve muhteşem senaryosuyla izleyiciyi ekran başına bağlamaktadır…

2. Rüya Bilmecesi (La science des rêves) – 2006

7.3 IMDB puanına sahip olan ve 2006 yılında vizyona giren Rüya Bilmecesi 1 saat 45 dakika uzunluğunda bir komedi ve dram filmidir. Michel Gondry’nin yazıp yönettiği film  Gael García Bernal, Charlotte Gainsbourg ve Miou-Miou gibi isimleri kadrosunda bulundurmaktadır.

Eğlenceli bir romatik komedi filmi olan Rüya Bilmecesi’nde kahramanımızın Fransız bir kadına aşık olması konu edinmektedir. Eğlenceli bir üslupla hikayelerin işlendiği filmde kahramanımız ilginç hayal dünyasını sevdiği kadına göstermeye çalışıyordur.

3. Kelebek ve Dalgıç (Le scaphandre et le papillon) – 2007

Kelebek ve Dalgıç (Le scaphandre et le papillon)

2007 vizyon tarihli Kelebek ve Dalgıç, IMDB puanı 8.0 olan bir dram ve biyografi filmidir. Filmde sadece sol gözü felç olmayan, tüm vücudu felç olan Elle editörü Jean-Dominique Bauby’nin yaşam öyküsü anlatılmaktadır.

Filmin yönetmen koltuğunda Julian Schnabel yer almaktadır ve  Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner ve Marie-Josée Croze gibi isimler filmde rol almaktadır.

4. 8 Kadın (8 femmes) – 2002

8 Kadın (8 femmes)

François Ozon tarafından yönetilen 8 Kadın IMDB’den 7.1 puan almayı başarmıştır. Komedi ve suç türünde bir film olan 8 Kadın, en iyi Fransız filmleri arasında yer almaktadır. Müzikal öğelerin de bol bol bulunduğu yapımda  Fanny Ardant, Emmanuelle Béart ve Danielle Darrieux gibi isimler yer almaktadır.

Bir Noel kutlaması eşiğinde bir evde evin reisi öldürülmüştür. Katil ise 8 kadından birisidir, ama hangisi ola ki?

5. Sınıf (Entre les murs) – 2008

Sınıf (Entre les murs)

2008 yapımlı Sınıf, Laurent Cantet tarafından yönetilen bir dram filmidir. Film IMDB’den 7.5 puan almıştır ve oyuncu kadrosunda François Bégaudeau, Agame Malembo-Emene ve Angélica Sancio gibi isimler yer almaktadır.

Kültür çatışmasının, belanın ve kavganın bol olduğu bir semtte öğretmenlik yapan öğretmenlerin hikayesinin anlatıldığı filmde kahramanımız François’in etikleri teste tutulmaktadır…

6. Kalbim Bir An Durdu (De battre mon coeur s’est arrêté) – 2005

Kalbim Bir An Durdu (De battre mon coeur s’est arrêté)

2005 yapımlı Kalbim Bir An Durdu, IMDB’den 7.3 puan almıştır. Filmin başrollerinde Romain Duris, Aure Atika ve Emmanuelle Devos gibi isimler yer almaktadır. Yönetmenliğini Jacques Audiard’ın üstlendiği filmin türü suç ve dramadır. Ayrıca filmde müzikal öğeler bolca kullanılmıştır.

Piyanist olma hayaliyle yanıp tutuşan Thomas’ın hikayesinin anlatıldığı filmde kahramanımızın babasının izinden gidip bir haydut mu olacağı yoksa hayalinin peşinden mi gideceği merak konusudur…

7. Can Dostum (Intouchables) – 2011

Can Dostum (Intouchables)

Dünyada 2011’de, ülkemizde de 2012 Mayıs ayında vizyona giren Can Dostum gelmiş geçmiş en iyi Fransız filmleri arasında yer almaktadır ve IMDB’den 8.5 puan almayı başarmıştır. Başarılı yapımın oyuncu kadrosunda François Cluzet, Omar Sy ve Anne Le Ny gibi isimler yer almaktadır. Filmde muhteşem bir dostluk hikayesi gözler önüne serilmektedir.

Dikkat çekici konulara sahip dizilerin yer aldığı dizi önerileri sayfamızı ziyaret etmek ister misiniz?

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

En İyi Güney Kore Filmleri: Kaçırmamanız Gereken 7 FilmKültür SanatHabere Git

İspanyol filmleri Listesi | En iyi 7 türde İspanyol filmiKültür SanatHabere Git

Size 9 Tavsiyemiz Var! İşte en iyi hayatta kalma filmleriKültür SanatHabere Git

Editör: TE Bilisim