Lise eğitimini Açık Öğretim Lisesi (AÖL)’den sürdüren öğrencilerin sınav sonuçları için heyecanlı bekleyişi sürüyor. 7-8 Aralık 2019 tarihlerinde 3 oturum halinde gerçekleştirilen Açık Lise sınav sonuçlarının ne zaman erişime açılacağı merak ediliyordu. Sınava giren öğrencilerin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek açıklamalardaydı… Nihayet 20 günün ardından AÖL sınav sonuçları açıklandı. Peki, MEB ile AÖL sınav sonuçları sorgulama işlemi nasıl yapılır? Bilgiler haberimizde.

AÖL sınav sonuçları sorgulama

AÖL sınav sonuçları ‘http://aolweb.aol.meb.gov.tr’ sitesi üzerinden öğrencilerin erişimine açılacak.

Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodunu girerek sonuç sorgulamasını gerçekleştirebilecekler.

AÖL sınav sonuçları, yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmeyecektir.

AÖL SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bu siteye erişim sağlayan öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmeyecek.

AÖL SINAV TAKVİMİ YAYIMLANDI

AÖL 2.dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 6-31 Ocak 2020 tarihleri arasındaDers Seçme ve Sınav Merkezi Güncelleme İşlemleri 8 Ocak-4 Şubat 2020 tarihleri arasındaSınav Giriş Belgeleri 18 Mart 2020 tarihinde2019-2020 AÖL 2. Dönem Sonu Sınavı 21-22 Mart 2020 tarihleri arasındaAÖL sonuçları 17 Nisan 2020 tarihinde açıklanacak.

Açık Lise (AÖL) ders geçme notu kaç?

AÖL ve MAÖL sınavlarında geçerli olan ve günümüzde uygulanmakta olan Açık Lise ders geçme notu 45 puandır. Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle örgün liselerde ders geçme notu 45’ten 50 puana yükseltilmiştir. Ancak bu değişiklik şu ana kadar Açık Öğretim Lisesi’nde uygulanmamıştır.- Her dersten 20 soru sorulmaktadır ve her soru 4 seçeneklidir.- Açık Lise sınavlarında her doğru cevabın değeri 5 puandır,- Sınavda, 20 sorudan en az 9 soruya doğru cevap veren öğrenci 45 puan alır ve başarılı sayılır.

Editör: TE Bilisim