İLKSAN doğum desteği müracaatı, şartları ve miktarı İLKSAN tarafından düzenlenmektedir. İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı, üyelerine cenaze, doğum, afet, evlilik gibi durumlar için sosyal yardımlarda bulunmaktadır.

İLKSAN’ın sosyal yardımlarından tüm üyeleri yararlanabilmektedir. Öyle ki sosyal yardımdan faydalanabilecek üyelerinin öğretmen olması gibi bir şart aranmamaktadır. Sınıf öğretmenlerinin yanı sıra ilkokul düzeyindeki öğrencilerin özel eğitim öğretmenleri, stajyer sınıf öğretmenleri, milli eğitim müdürleri ve müdür yardımcıları, Milli Eğitim Müdürlüklerindeki idari hizmet personelleri ve sandık işlerinde çalışan memurlar da İLKSAN sosyal yardımlarından faydalanabilmektedir.

İLKSAN’ın sosyal yardımlarından biri olan doğum yardımı, doğum yapan anne ve bebeğin ihtiyaçları için yapılan bir yardım türüdür. İLKSAN doğum yardımı, Ekim 2017 tarihinden itibaren uygulanmaktadır.

İLKSAN doğum yardımları, yalnızca bir defaya mahsus olarak verilmektedir. Bir defaya mahsus veriliyor olması itibariyle de her yıl belirlenecek olan sabit bir tutar olarak ödenmektedir.

İLKSAN Doğum Yardımı Başvurusu

İLKSAN doğum yardımı başvurusu, gerekli evrakların İLKSAN Genel Müdürlüğü’ne posta ile gönderilmesi ya da elden teslim edilmesi ile yapılabilmektedir. Ayrıca E-Devlet ve Mebbis sistemleri üzerinden ve SMS yolu ile de doğum yardımı başvuruları yapılabilmektedir.

Başvuru için gerekli evraklar İLKSAN doğum yardımı talep form dilekçesi ile tüm aile bireylerini gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneğidir. Ayrıca doğum belgesi ile de başvuru yapılması mümkündür. Doğum yardımı talep form dilekçesini, başvuru yapacak kişi şahsen doldurmalıdır.

Anne ya da babadan birinin İLKSAN üyesi olması halinde, İLKSAN üyesi ebeveynin başvuru formunu doldurması gerekirken, annenin ve babanın birlikte İLKSAN üyesi olmaları halinde, her iki ebeveynin ayrı ayrı başvuru formu doldurmak suretiyle ayrı ayrı doğum yardımına başvurma hakları mevcuttur.

İLKSAN Evlilik Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartları Nelerdir?

Güncel

Habere Git

İLKSAN Doğum Yardımı Tutarı Ne Kadar?

Sandık Yönetim Kurulunca belirlenen İLKSAN doğum yardımı tutarı, her yıl güncellenmektedir. Ekim 2017 tarihi itibariyle uygulanmakta olan doğum yardımı, İLKSAN evlenme yardımının %50’si kadardır. 01.01.2020 tarihi itibariyle üyelere uygulanan doğum yardımı tutarı 330,00 TL’dir. Bu tutar bir defaya mahsus olmak üzere ödenmektedir.

İLKSAN Doğum Yardımı Şartları Nelerdir?

İLKSAN doğum yardımından yararlanabilecek kişiler için üye olma şartı aranmaktadır. Anne ya da baba fark etmeksizin ebeveynlerden birinin İLKSAN üyesi olması, İLKSAN doğum yardımı ödenmesi için yeterli bir şarttır.

Annenin çalışmadığı ve sandığa üye olmadığı hallerde, yalnızca babanın sandık üyesi olması İLKSAN doğum yardımı yapılması için yeterli bir şart oluşturmaktadır. Ayrıca babanın çalışmadığı ya da sandık üyesi olmadığı hallerde yalnızca annenin sandık üyesi olması da yeterlidir. Hem annenin hem babanın İLKSAN üyesi olması halinde ise her iki ebeveyn tarafından ayrı ayrı başvuru yapılması koşulu ile her iki ebeveyn için ayrı ayrı doğum yardımı yapılabilmektedir.

İLKSAN doğum yardımından faydalanabilmenin en önemli koşullarından birisi de başvurucunun doğum zamanında İLKSAN üyesi olması koşuludur. Bu koşula göre doğumdan önce İLKSAN üyesi olup doğum anında İLKSAN üyeliğini sonlandırmış ya da doğum anında İLKSAN üyesi olmayıp doğum sonrası İLKSAN üyesi olan başvurucuların doğum yardımı başvuruları, reddedilmektedir.

İLKSAN Doğum Yardımı Ödemesi

İLKSAN doğum yardımının ödenme zamanı ve şekli de yine İLKSAN tarafından belirlenmiştir. İLKSAN doğum yardımı ödemeleri, doğum yardımı başvurularının onaylanması sonrası yapılmaktadır. Yapılan başvuruların onaylanması sonrası ödemeler, başvurucuların doğum yardımı başvuru formunda belirtmiş oldukları hesap numaralarına yatırılmaktadır.

Editör: TE Bilisim