Süper Lig’de ilk hafta maçları seyircisiz oynandı. Taraftarlarından uzak kalan takımlar maçların seyircili oynanması için harekete geçti. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil de Süper Lig’de maçların seyircili oynanabilmesi için Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Spor Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı. Peki, Süper Lig’de maçlar seyircili mi oynanacak? Galatasaray Fenerbahçe maçı seyircili oynanacak mı? Detaylar haberimizde…

SÜPER LİG’DE MAÇLAR SEYİRCİLİ Mİ OYNANACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) maçların ekim ayından itibaren stat kapasitesinin yüzde 30’u kadar seyirciyle oynanması kararıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Bakan Koca, futbolun Bilim Kurulu’nun gündeminde olduğunu söyleyerek, “Belli bir döneme kadar veya ilk yarı için müsabakaların seyircisiz olması şeklinde bir öneri var. Seyircili olmaması, seyircisiz devam edilmesi şeklinde Bilim Kurulu önerisini yaptı. Yaklaşımımız budur” ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2020-2021 sezonunun ilk devresinde lig maçlarının seyircisiz oynanmasına karar verildiğini açıklamıştı.

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, “Sağlık Bakanlığı ve Spor Bakanlığı ile seyirci konusunu görüşüp, en azından stadyumların belirli bölümlerinin, örneğin locaların ve ona benzeri alanların kulüplere gelir getirebilmesi için açılabilmesi talebinde bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI SEYİRCİLİ OYNANACAK MI?

Galatasaray Fenerbahçe maçının seyircili mi yoksa seyircisiz mi oynanacağı da önümüzdeki günlerde belli olacak.

Editör: TE Bilisim