İbrahim Seçkin Talaş / Ankara / Özel Haber

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde rektör olarak görev yapan isimlerin vesayet döneminin yasakçı uygulamalarına ayakçılık yaptığı dönemleri unutan CHP’li yönetim, üniversitelerde gerçekleştirilen eylemlerden medet ummaya başlarken, listelerinden milletvekili yaptığı rektörleri ise görmezden geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne ataması gerçekleşen Prof. Dr. Melih Bulu aleyhine başlatılan eylemlere, ‘partili rektör olmaz’ teziyle destek veren CHP, ilk açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile yaptı.

CHP’DE HAFIZA KAYBI

Gökçen atamaya ilişkin, “Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım atandı” diyerek kendi partisinin rektör vekillerini unuttu. Üniversitelerden CHP listelerine giren isimler ise şöyle

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, uzun yıllar rektörlük yaptığı üniversiteden siyasete atılarak CHP’den Aydın Milletvekili yapıldı. Yine 28 Şubat döneminde gençleri eğitiminden eden, yasakçı dönemin aktörlerinden eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, CHP’de danışmanlık yaptı. Yine 28 Şubat döneminde İstanbul Üniversitesi’nde başörtülü kızlara ikna odası kurmasıyla hatırlanan, binlerce gencin hak mahrumiyeti yaşadığı, yasakçı dönemin baş aktristi Prof. Dr. Nur Serter, 23 ve 24. Dönem Milletvekili olarak CHP sıralarına oturdu.

‘BOĞAZİÇİ’ KILIFI GEZİ PROJESİ

Partili rektör atamalarının yanı sıra sık sık öğrenci hareketlerini sokağa salmakla gündeme gelen CHP, bu kez kendini Boğaziçi kılıflı Gezi projesinde gösterdi. Prof. Dr. Melih Bulu aleyhine düzenlenen eylemlere destek veren CHP’li Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi isimler geçmişte de Gezi Parkı eylemlerine destek vermişlerdi. CHP, Gezi Parkı eylemlerinde kamu ve özel sektöre ait onlarca işyerinin yakılmasına, yağmalanmasına öncülük etmişti. Kaftancıoğlu o dönem, “Gezi Parkı için ayağa kalk”, “Ananı da al haydi Taksim’e gel” diyerek halkı galeyana getirmeye çalışmıştı. Aynı Kaftancıoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nde örgütlü dayanışma vurgusu yaparak, görevini yerine getirdi.

Editör: TE Bilisim