ABD’de 3 Kasım’da yapılan 59. başkanlık seçimlerini, mevcut Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump’ı geride bırakan Demokrat Joe Biden kazandı. ABD seçimlerine dair birçok anket tahminde bulunurken Diriliş Postası New York muhabiri Ebubekir Doğan seçimi haftalar öncesinden doğru tahminde bulundu.

Seçim süreci her iki aday için çekişmeli geçti. Bazı eyaletler Trump’ın kazanacağı beklenirken sandıktan Biden’ın çıkması seçmenleri ve başkanlık seçimini takip edenleri şaşırttı.

“ABD’Yİ YENİDEN İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Ayrıca resmi olamayan sonuçlara dayanarak Demokratların adayı Joe Biden zafer konuşması yaptı. Konuşmasında tüm seçmenlerine teşekkür eden Biden “Ben bu makamda yeniden Amerika’yı inşa etmek için çalışacağım. ABD’ye dünyada yeniden saygı duyulması için çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

TRUMP YERİNDE DURMAYACAK

Biden’ın yaptığı tüm bu açıklamaları kabul etmeyen Trump ise seçimi büyük bir farkla kendisinin kazandığını ve bu durumu ortaya çıkarana kadar durmayacağını açıkladı.

Sonuç itibariyle hem ülke geneli anketlerde hem de seçimin asıl kaderini belirleyen kritik eyaletlerdeki anketlerde yarışı Trump’ın hep önünde götüren Biden, Associated Press (AP) tarafından açıklanan “resmi olmayan sonuçlara göre” toplamda 279 delegeye ulaşarak başkan olmaya hak kazandı.

DİRİLİŞ POSTASI’NDAN HAFTALAR ÖNCESİ DOĞRU TAHMİN

Öte yandan Diriliş Postası New York muhabiri Ebubekir Doğan, ABD seçimlerine dair haftalar öncesinden yazdığı kaleme aldığı bir analiz haberde kıran kırana geçen başkanlık seçimin doğru tahmin etti.

Doğan haberinde Trump’ın icraatlarının sürekli tartışma konusu olduğunu ve kendisine yönelik başlatılan azil süreci ile desteğini kaybettiğini ifade etmişti. Doğan ayrıca Trump yönetiminin Kovid-19 salgınındaki başarısız olduğunu ve bu nedenle başkanlık seçiminde işinin zor olduğuna dikkat çekmişti.

İşte Ebubekir Doğan’ın ABD başkanlık seçimini doğru tahmin ettiği o haberi?

Trump’a yolun sonu göründü

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim