Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, teknik direktör Ünal Karaman ile ayrılığın nedenini açıkladı.  Ağaoğlu,  Karaman’ın Konya maçından sonra kendisi tarafından yapılan açıklamalara alınganlık gösterdiğini bu yüzden ayrılmayı kendisinin istediğini söyledi. İşte Ağaoğlu’nun o açıklaması:

“KÖTÜ FUTBOLUN SORUMLUSU BENİM”

“Hocayla ilgili olarak kaybettiğimiz veya puan kaybettiğimiz maçların ardından ‘Kulüpte oluşan her türlü olumsuzluğun sorumlusu benim’ diye açıklamam olmuştu. Eleştirileceksem ben eleştirileceğim. Hocamızın, oyuncularımızın ve yönetimimiz üzerinde baskı oluşturulmasın. Yanlış taktiğin de, pas hatasının da, yönetimsel yanlışın da sorumlusu benim’ demiştim. Konya maçından sonra ise son haftalardaki futboldan, geriye yaslanan ve bu baskıyı kıramayan, göze hoş gelmeyen futbol ortaya koyan takımın Trabzonspor’un yapısına uygun olmadığını, taraftarın da mutlu olmadığını ifade ettim. Kötü futbolun sorumlusu benim. Hocanın yaptığı hatanın sorumlusu da benim. Ben orada kendimi eleştiriyordum ve buna çözüm bulacak kişi de kulübün başkanı. Ama anladığım kadarıyla sayın hocamız bu eleştiriyi kendi üzerine almış…”

“KENDİSİNİ HEDEF ALMAMIŞTIM”

“Kayseri maçından sonra yaptığı açıklamada da ‘Elbette üzerime alıyorum. Başkan kimliğinden çok taraftar kimliğine giren sözleri var’ dedi. ‘Beni yemeye çalışanların boğazına takılırım’ gibi ifadeler kullandı hocamız. Duygusal olup bu tip şeylerin içine girebiliyor. Dolayısıyla dün akşamüstü yaptığımız görüşmede kendisi de bunu ifade etti. Benim sözlerim, kendisini hedef almamıştı. Gelmiş olduğumuz noktada ayrılmayı kafasına koymuş. Bugün de karşılıklı olarak anlaşarak hocamızla ve yollarımızı ayırdık. Süreç bu” ifadelerini kullandı.

ŞOTA VE DENİZLİ İÇİN YALANLAMA

Ağaoğlu, Şota Arveladze ve Mustafa Denizli ile anlaşıldığı yönündeki haberleri de yalanlayarak, “Şu an itibariyle Trabzonspor’un gündeminde bir teknik direktör bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim