Azerbaycan, Ermenistan karşısında ilerlemeyi sürdürüyor. Azerbaycan Ordusu, son olarak, Dağlık Karabağ’ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentine girdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev söz konusu gelişmeyi, “28 yıl sonra Şuşa’da ezan sesi duyulacak” ifadeleriyle duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ’ın sembol şehri Şuşa’nın işgalden kurtarıldığını duyurdu. Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında 28 yıldır işgal altında bulunan Şuşa’nın kurtarıldığı müjdesini verdi.

Önce merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret eden İlham Aliyev, mezara çelenk bıraktı. Burada Azerbaycan Milli Marşı seslendirildi, Aliyev saygı duruşunda bulundu. Askeri üniforma giyen Aliyev’e eşi Mihriban Aliyeva da eşlik etti.

Aliyev daha sonra 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Bakü Şehitler Hıyabanını ziyaret etti. Ebedi Ateş Anıtına çelenk bırakan Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasını burada gerçekleştirdi.

28 YIL SONRA EZAN SESİ

İlham Aliyev, Azerbaycan askerlerinin Şuşa kentini kurtardığını bildirerek halkı kutladı. Bu günün Azerbaycan tarihinde önemli bir gün olarak kalacağını vurgulayan Aliyev, “Şuşa’nın Azerbaycan tarihinde özel yeri var. Şuşa sadece Azerbaycan’ın değil tüm Kafkasya’nın incisidir. 28 yıl sonra Şuşa’da ezan sesi duyulacak” dedi. Şuşa, Ermenistan tarafından 8 Mayıs 1992’de işgal edilmişti. Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ’da 27 Eylül’de başladığı operasyonda, 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 220 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan’ın işgalinden kurtarmıştı.

PAŞİNYAN: RUSYA BİZİ DESTEKLİYOR

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’dan Azerbaycan topraklarına saldırısıyla başlayan gerilim devam ederken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan uluslararası mecrada propagandalarına devam ediyor. Paşinyan, son olarak Alman basınına verdiği röportajda Rusya’nın Dağlık Karabağ’daki rolü hakkında fikirlerini aktardı. Rusya ile Ermenistan ilişkilerinin çok iyi durumda olduğunu söyleyen Paşinyan, “Gerekli desteği Rusya’dan alıyoruz ve müttefikimizin bize karşı sorumluluklarını yerine getirdiğinden hiç şüphe etmiyoruz.

Rusya’nın Azerbaycan ile de çok iyi ilişkileri var. Bu, Ruslar için kolay bir durum değil ancak Rusya’nın Ermenistan’a karşı yükümlülüklerini yerine getirmesinden memnunuz” dedi.

Editör: TE Bilisim