MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Maraş ziyaretine ilişkin BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, “Hafta sonu Maraş’ta yaşanan gelişmeleri endişeyle yakından izlediğimizi söyleyebilirim.” cümlelerine “Biz Yunanistan’dan mı izin alacaktık? Maraş’ta piknik yapmak için Borrell’den mi vize isteyecektik?” diyerek tepki gösterdi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle;

Kıbrıs’ın Türk kalması tarihin namus konusu.

Kıbrıs bizim için milli bir meselesidir. Teslimi asla düşünülemez. KKTC, Türkiye için bir siyaset değildir. KKTC’nin güvenliği demek Türkiye’nin güvenliği demektir. KKTC’nin bağımsızlığı Türkiye ile eş değerdir. Kıbrıs Türkleri yok sayılamaz, varlık hakları yokuşa sürünemez. Kıbrıs’ta, birlikte, huzur içinde, barış ve saygıya dayanan bir gelecek isteniyorsa, eşit haklara dayanan, iki kesimli egemen devlet yapılanması artık bir mecburiyettir.

Uluslararası toplum Kıbrıs’ı görmezden geliyor.

Biz Yunanistan’dan mı izin alacaktık? Maraş’ta piknik yapmak için Borrell’den mi vize isteyecektik? Ada’da yaşayan halklar bellidir. Kapalı Maraş’ta mağduriyetlerin telafisi için mülkiyet haklarının aynen iadesi çalışmalarına başlamak neden rahatsız etmektedir?

Yeni bir dönemden neden huzursuzluk duyulmakta? Mazisi karanlık olan hedefleri tanımayız. Kıbrıs’a baktığımızda sadece Türk’ü görürüz.

52 yıllık müzakerelerden hiçbir şey çıkmadı. Barışın önüne Rumlar taş koydu. Egemen ve eşitlik temelinde iki devlet tek çözüm yegane yoldur.

Ambargo ve kısıtlamaların kaldırılması bir diğer temennimizdir.

Hiç kimse Türkiye’yi ihmale kalkışmamalıdır. Tek yanlı dayatmalar artık sonuçsuzdur.

Ekonomide açılan ya da açılacak yeni ufuklarla, demokrasi ve hukuk alanlarında kuvveden fiile geçecek sağlam ve sağduyulu hamlelerle fasit çemberin kırılacağını, muhteşem bir kalkışın yaşanacağını düşünüyorum.

Zilletin dört temsilcisinin kurulduğu anayasa hazırlık masasını PKK kurmuş, yazım işinin yapılabilmesi için ihtiyaç olan kalem siparişi de FETÖ’ye verilmiştir.

4 partili anayasa çalışması iddiasına tepki

Kılıçdaroğlu hayreti mayreti bıraksın, 2018’de ‘Millet İttifakı olarak çalışma yaptık. Aşağı yukarı bir mutabakat metni elimizde’ dedi mi, demedi mi?

Türklüğü anayasadan çıkaracak bir kokuşmuş henüz anasından doğmamıştır. Hadi doğdu varsayalım, o zaman geldiği gibi gitmesi de bizim için şerefli bir vatan vazifesidir.”

Editör: TE Bilisim