Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülmekte olan ve çalışan annelere destek olmak amaçlı verilen bakıcı desteği ile ailelerin cebi rahatlıyor. destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar ise süreçle alakalı gelişmeleri yakından takip ediyor. Belirlenen şartlarının uygun olması halinde destekten faydalanmak için e-devlet şifresi ile ‘www.sgkegitimlibakici.org’ ve ‘http://www.sgkegitimlibakici.org/’ adresi üzerinden başvuru yağabilirsiniz. Peki Çalışan annelere verilen eğitimli bakıcı desteği ne kadar oldu? Eğitimli bakıcı desteği nedir, kaç para oldu?

ÇALIŞAN ANNELERE VERİLEN EĞİTİMLİ BAKICI DESTEĞİ NE KADAR OLDU? EĞİTİMLİ BAKICI DESTEĞİ NEDİR, KAÇ PARA OLDU?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışan annelere verilen eğitimli bakıcı desteğinin bu yıl aylık 200 eurodan 300 euroya çıkarıldığını açıkladı.

Çalışan annelere destek olmak ve eğitimli bakıcıları teşvik etmek üzere Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın fonladığı proje kapsamında, çalışan annelerin iş ve yaşam dengesine katkı sağlanması, çocukların sigortalı ve eğitimli bakıcılar tarafından bakımının yapılması hedefleniyor.

Proje ile ayrıca kadınların iş gücüne katılımını ve çalışan kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek, çalışan annelerin iş-yaşam dengesine katkı sağlamak ve ebeveynlerin çocuklarını sigortalı, eğitimli çocuk bakıcılarına baktırmaları da amaçlanıyor. Proje kapsamında, bakıcı ve çalışan annelere toplam 25 milyon 472 bin euroluk mali destek aktarılması planlanıyor.

ONLİNE BAŞVURU YAPILABİLECEK

Çocuğun 36 aylık olana kadar ve en fazla 32 ay süreyle destekten faydalanabilecek projeyle ilgili şartlarının uygun olması halinde destekten yararlanmak isteyenlerin, e-devlet şifresi ile ‘www.sgkegitimlibakici.org’ ve ‘http://www.sgkegitimlibakici.org/’ adresi üzerinden başvurularını yapabileceği bildirildi. Ayrıca, başvurularla ilgili ‘/sgkegitimlibakici’ sosyal medya hesapları ile İstanbul, Ankara ve İzmir’deki proje ofislerinden detaylı bilgi alınabileceği açıklandı.

Editör: TE Bilisim