Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçtiğimiz cuma günü tüm camilerde yağmur duası yapılması kararı alındı. Bakanlık tarafından, cuma namazından sonra 81 ilde yağmur duası yapıldı.

Tele 1’de yayınlanan “Zamanın Ruhu” programında ise sunucu Cüneyt Akman ve konuğu Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil canlı yayında yağmur duası ile dalga geçti. Dini değerlerin ayaklar altına alındığı o anlar büyük tepki topladı.

Bu aşağılık konuşma sonrası Yalova Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sifil, Özdil ve Akman gibi dini değerlerle dalga geçen isimlerin cenaze namazlarının camilerden kaldırılmamasını istedi.

“METEOROLOJİ ZATEN SAĞANAK GÖSTERİYORDU”

Cüneyt Akman, Diyanet’in gerçekleştirmiş olduğu yağmur duası ile ilgili “Diyanet İşleri Başkanlığı yağmur duasına çıktı. Fakat yağmur duasına çıktığı gün ve sonraki günler için zaten meteoroloji fena halde sağanak gösteriyordu. Acaba diyorum karar aldılar da sonra mı böyle oldu hazır sağanak gelecek bu arada bir yağmur duasına mı çıksak dediler” ifadelerini kullanarak konu ile ilgili Yılmaz Özdil’in fikrini sordu.

“BİZE GAVUR İZMİR DİYORLAR AMA EN ÇOK BURADA TUTTU”

Özdil ise “Dua en çok burada tuttu çünkü 3 gündür burada yağmur var” deyip dalga geçerek şunları söyledi;

“Ben şu an İzmir’deyim. Bize gavur İzmir diyorlar ama dua en çok burada tuttu. 3 günden beri burada yağmur var. Şimdi tabii önceki günkü yazımda da anlatmaya çalıştım. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde astronom bile çalıştırılıyor. Dolayısıyla bilimden uzak bir kurum değil. Dolayısıyla astronomdan haberdar olan bir kurumun meteoroloji biliminden haberdar olamaması mümkün değil.”

EBUBEKİR SIFİL DİYANET’E SESLENDİ: CENAZE NAMAZLARI KILINMASIN

Yalova Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sifil Hoca ise sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, halkın dini ve manevi değerleriyle dalga geçen Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman gibilerin cenaze namazlarının camilerde kılınmaması hususunda Diyanet İşleri Başkanlığı’na çağrıda bulundu.

Sifil, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

”DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA BİR TEKLİF: Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla… alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın.”

Editör: TE Bilisim