Sıcak yaz aylarında serinletici bir alternatif veya yemek ve salatalarda ekşi lezzet katması bakımından tercih edilen koruk suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Daha çok Ege ve Marmara bölgelerinde bilinen bu lezzeti denemek isteyenler için Evde koruk suyu nasıl yapılır? Şifa deposu koruk suyunun faydaları nelerdir?’ sorularının yanıtlarını yazımıda derledik. İşte koruk suyu yapımı ve kullanımı hakkında bilinmesi gerekenler.

Koruk suyu nasıl yapılır?

Evde koruk suyu hazırlamak için gerekli olan malzeme, bir miktar koruktur. Yani henüz olgunlaşmamış yeşil, ekşi üzüm.

1-2 kg üzümü iyice yıkayıp sirkeli suda 1 saat bekletin. Ardından iyice durulayın ve katı meyve sıkacağından geçirin. Suyundan ayrılan posasını da hiç su kalmayıncaya kadar güzelce sıkın.

Mümkünse çıplak elle dokunmayın. Çünkü kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlara yol açabilir.

Bu şekilde edilen koruk suyu, bozdolabında uzun süre muhafaza edilebilmektedir.

Elde edilen koruk suyu, zeytinyağlı dolma ve bamya gibi yemeklerde ve salatalarda ekşi lezzet katması için kullanılabilir. İsteğe göre sade olarak da tüketilebilmektedir.

Şifa deposu koruk suyunun faydaları nelerdir?

Toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Antioksidan özelliğe sahiptir. İştah açıcı etki gösterir. Ciltteki kızarıklıklara iyi gelir. Kurdeşen ve egzama’da sıklıkla başvurulan doğal bir tedavi yöntemidir. Göz ağrılarını dindirir. Sindirimi rahatlatır. Bağırsakları çalıştırıp tembellikten kurtarır. Kabızlık sorununu giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Editör: TE Bilisim