AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi” alınmasını hedefleyen, bazı vergi kanunlarında değişiklik içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduklarını bildirdi.

Teklifin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Muş ”2020’nin Nisan başında bu vergi müessesi yürürlüğe girecektir. Öğrencidir kamu misafirhaneleri bunlar istisna olacaktır. Gelir vergisi üst dilimini yüzde 35’ten yüzde 40’a çıkarmayı teklif ediyoruz. 500 bin Türk Lirası gelir elde eden gerçek kişilerin tamamına kazançlarını beyan etme imkanı getiriyoruz” dedi.

FUTBOLDA TAŞLAR YERİNDEN OYNAYABİLİR

Değerli konut vergisi adında yeni bir vergi önereceklerini dile getiren Muş, “Futbolcuların gelir vergisi yüzde 20’ye çıkarılacak. Paketin amacı çok kazanandan vergi oranına göre daha çok vergi, az kazanandan daha az vergi. Teklif bunu amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Teklifteki futbolcu vergilerine yönelik düzenleme Türk futbol kulüplerinin transfer politikalarını yakından etkileyecek gibi gözüküyor. Nitekim yurt dışında forma giyen birçok yabancı ve Türk pasaportlu futbolcu düşük vergi oranları nedeniyle Türkiye’de oynamayı tercih ediyordu.

Yürürlükte olan Gelir Vergisi Kanunu’na göre Süper Lig’de oynayan futbolcular yüzde 15, bir alt ligdeki (TFF 1. Lig) kulüplerde oynayan futbolcular yüzde 10, diğer liglerdeki futbolcular ise yüzde 5 vergi ödüyor. Teknik direktörler ise kazançlarının yüzde 35’ini vergi olarak ödüyor.

Editör: TE Bilisim