Yapımını Most Production’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Murat Can Oğuz ile Burak Arlıel’in oturduğu Kurşun dizisinin başrolünde Engin Altan Düzyatan oynuyor. Senaryosunu Kerem Deren – Çisil Hazal Tenim – Ayberk Çınar isimlerinin kaleme aldığı dizi bu akşam 3. Bölümü ile ekranlara gelecek. Daha 3 bölüm yayınlanacak olan dizi şimdiden binlerce seyirciyi ekranlara kitlemeye başladı. Diziyle beraber vatandaşların en çok merak ettiği soru “Kurşun’daki Orhan Atmaca, Marlon Kemal mi?” oldu. Çekildiği mekanlar ve oyuncuların ekranlara yansıdığı mekanlar sonrası izleyiciler ayrıca Kurşun dizisi nerede çekiliyor sorusunun da yanıtını araştırmaya başladı. Biz de sizin için bu soruların cevaplarını derledik toparladık ve işte Kurşun dizisi nerede çekiliyor? Kurşun’daki Orhan Atmaca, Marlon Kemal mi? gibi soruların cevapları ve tüm detaylar…

KURŞUN DİZİSİ KONUSU

Bu hikaye İstanbul’un 1970’li yıllarında adalet arayan bir savcının ve kalemine güvenen genç bir gazetecinin mücadelesin anlatıyor. Orhan ve Leyla’nın aşkı 70’lerin renkli mahalle kültürü ve karanlık yer altı dünyası arasında savruluyor. Onlar adaletin peşinden koşarken bizler bir ülkenin özgür, çılgın, umutlu gençliğinin kavgayla, siyasetle, aşkla ve müzikle büyüyüp kabadayılıktan mafyaya, rocktan arabeske, köylerden şehirlere, şehirlerden başka yeni bir ülkeye dönüşmesini anlatıyor.

KURŞUN OYUNCU KADROSU

Kurşun dizisi oyuncu kadrosu ise şöyle: Engin Altan Düzyatan, Burçin Terzioğlu, Berrak Tüzünataç, Sarp Akkaya, Engin Şenkan, Kürşat Alnıaçık, Seda Akman, Bora Akkaş, Begüm Akkaya, Gülizar Irmak, Şebnem Dilligil ve Cem Kurtoğlu.

Kurşun 3. Bölüm 2. Fragmanı izle!

KURŞUN DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Diziyi sıkı takip edenler eğer başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’ı sosyal medyadan takip ediyorsa bu sorusunun cevabını çok iyi biliyorlar demektir. Çünkü Engin Altan Düzyatan geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından “Set biter…” ifadesi içeren bir mesaj atmıştı. Konuyla ilgili görsel paylaşan oyuncu, görseline konum olarak Haydarpaşa Garı’nı eklemişti. Kurşun dizisi nerede çekiliyor sorusunun cevabı kesinlikle Haydarpaşa Garı diyemeyiz. Varsayımlar üzerine düşünürsek dizi eski zamanı anlattığı için mekânların da eskiyi yansıtan bir hava vermesi gerekiyor. Dolayısıyla Kurşun dizisi İstanbul’un eski zamanlarını yansıtan tüm mekânlarda çekiliyor olabilir.

KURŞUN’DAKİ ORHAN ATMACA, MARLON KEMAL Mİ?

Senaryoya konu olan ve Engin Altan Düzyatan tarafından canlandırılan Orhan Atmaca karakteri ise aslında 70’li yıllarda yaşayan Marlon Kemal’den başkası değil.. Dizi yapımcılarından bu konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, Marlon Kemal’in başına gelenlere bakılırsa dizinin başrolünün sonuna neler yaşayacağı şimdiden anlaşılıyor. Tabi bu senarist bu konuda bir hamle yapıp yeniden bir hayat hikayesi yazmazsa… Peki Marlon Kemal kimdir? Gein Marlon Kemal’in gerçek hayat hikayesini öğrenelim…

MARLON KEMAL KİMDİR?

Marlon Kemal’in gerçek adı Kemal Şimşektir. Marlon Brando’ya olan benzerliğinden dolayı kendisine Marlon Kemal lakabı takılmıştır. 1938’de Bayburt’ta doğan Marlon Kemal, İstanbul Balat’ta büyüdü…

İstanbul Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Marlon Kemal, okula kedi soktuğu için okuldan atıldı ve eğitimine Ankara Hukuk’ta devam etti.

50’li yılların yıldız filmi Rıhtımlar Üzerinde ile Terry Malloy adında bir boksörü oynayan Marlon Brando’ya benzerliği nedeniyle aldığı Marlon lakabını hayat boyu üzerinde taşıdı. Maço, sert, sözünü sakınmayan ve isyankar halleriyle, lakabını aldığı karaktere bürünmüştü..

Marlon Kemal, Oflu Osman’ın Beyoğlu’ndaki Emek Kulübü’nde kumar oynarken gelen Nurullah Çınar’ın açtığı ateşte hedef alınarak öldürülen Marlon Kemal, ardında birçok soru işareti bıraktı ve bu cinayet davasının ardında neler olduğu bir türlü ortaya çıkarılamadı.

Editör: TE Bilisim