HAK-İŞ Konfederasyonu, ülkemizi etkisi altına alan salgın sebebiyle bu seneki 1 Mayıs’ı 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında “1 Mayıs Haftası” olarak kutlayacağını açıklayarak bir yeniliğe imza attı. Konfederasyon kutlamalar kapsamında 1 Mayıs afişi ve bildirisi hazırlayarak, tüm teşkilatına ve kamuoyuna duyurdu.

HAK-İŞ BAŞKANI’NDAN ÇAĞRI

Konuya ilişkin HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “HAK-İŞ olarak, etkin 1 Mayıs kutlanmasına büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede, 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında beş gün boyunca Emek ve Dayanışma Gününü dijital ortamlardan ve sosyal medyadan yapılacak paylaşımlarla “1 Mayıs Haftası” olarak kutlayacağız. Bu açıdan bir yeniliğe de imza atıyoruz” dedi.

DAYANIŞMA VURGUSU

Etkinlik boyunca daha fazla dayanışma, daha çok emek ve daha güçlü Türkiye için emekçilerin taleplerini, mesajlarını tüm platformlardan ileteceklerini belirten Arslan “Bu zor günler bittiğinde, binlerce emekçi kardeşimizle alanlarda en coşkulu şekilde buluşacağız. 2020 1 Mayıs Haftası kapsamında hazırladığımız 1 Mayıs Bildirimizi ve afişlerimizi teşkilatımızın ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. HAK-İŞ olarak, dijital platformlarda, ekranlarda, valiliklerin izin vermesi halinde sınırlı sayıdaki üyelerimizle illerin meydanlarında, üretime devam eden iş yerlerimizde ve her yerde olacağız 1 Mayıs’ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim