Akdeniz sular iyice ısınıyor. Yunanistan ile Mısır’ın anlaşıp Türk kara sularını ihlal etmelerinin ardından Türkiye, Oruç Reis için 23 Ağustos’a kadar Navtex ilan etti. Türkiye’de özellikle son dönem maruz kaldığı saldırılar değil, yakın çevresinde yaşanan gelişmeler de ülkemizin neden çok güçlü bir orduya sahip olması gerektiğini gözler önüne serdi. Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Türkiye’nin savunması ileri hatlardan başlar stratejisiyle beraber bölgedeki caydırıcılığı gösteriyor. Peki, Mavi Vatan neresi? Twitter’daki Mavi Vatan etiketi ne anlama geliyor?

MAVİ VATAN NERESİ? TWİTTER’DAKİ MAVİ VATAN ETİKETİ NE ANLAMA GELİYOR?

Mavi Vatan, Türkiye’nin ilgi ve etki alanının altındaki deniz alanını kast ediyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından “Mavi Vatan’da çizilmeye çalışılan sınırları asla tanımıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemenlik haklarını ne pahasına olursa olsun savunacak kudrettedir.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti, Akdeniz’i mavi vatan olarak görüyor. Yıllardır Akdeniz’deki mücadelemizin sonucunda bize çizilecek sınırları, dayatmaları asla kabul etmiyoruz.

AKDENİZ’E GÖNDERİLEN ORUÇ REİS’İN ANLAMI VE ÖNEMİ NE?

Tarih boyunca çok büyük öneme sahip Akdeniz’de Yunanistan ile Mısır’ın imzaladığı anlaşma ülkemizin kara sularını ihlal ediyor. Türkiye, Oruç Reis’i Akdeniz’e gönderip NAVTEX ilan ederek bölgede ne kadar güçlü ve sert olduğunun mesajını veriyor. TSK donanması da Oruç Reis’e eşlik ediyor.

Editör: TE Bilisim