Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluUkrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından kabul edildi.

Akar ve Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bulundukları Kiev’de, Devlet Başkanı Zelenskiy ile Devlet Başkanlığında görüştü.

“İLİŞKİLERİMİZ MÜKEMMEL”

Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin Twitter’dan, “Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’ye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ilettik. Ukrayna’yla ilişkilerimiz mükemmel bir seviyede. 9. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nı önümüzdeki sene ülkemizde gerçekleştireceğiz.” paylaşımında bulundu.

ZELENSKİY’DEN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine desteği için teşekkür etti.

Zelenskiy, Ukrayna’nın Başkenti Kiev’e gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı kabul ettikten sonra Twitter’dan yaptığı paylaşımda, bakanları ağırlamaktan memnun olduğunu belirtti.

ERDOĞAN’I DAVET ETTİ

Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine desteği için teşekkür eden Zelenskiy, 2021’in başında gerçekleşecek Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyine hazırlandıklarını ifade etti.

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Kiev’de buluşmaktan memnun olacağını bildirdi.

Ukrayna ile hem ekonomik alanda hem de savunma sanayii alanında son zamanlarda önemli anlaşma ve mutabakatlar imzalanmıştı. İki ülke arasındaki ilişkiler her geçen gün artarak devam ediyor.

Türkiye ve Ukrayna arasında savunma alanında ortaklık anlaşması imzalandı

İktisat

Habere Git

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Kırım krizinin çözümünde Türkiye lider olmalı

Dünya

Habere Git

Ukrayna ve Türkiye arasında İHA üretimi için anlaşma imzalandı

İktisat

Habere Git

Ukrayna Savunma Bakanı Taran: Türk İHA’larına ihtiyacımız var

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim