Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Stratejik Komitesi’nin Beşinci Toplantısı’nın icrası kapsamında gittiği Katar’da Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı ziyaret etti. Erdoğan burada açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı samimiyetin timsalidir. Muadilleri gibi çıkar temelli, hegemonyacı zihniyet ürünü değildir.”

“Sizler 2200 senelik mazisiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensubu olarak görev yapıyorsunuz. Sizlerle bir araya gelmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Katar’ın güvenliğini ülkemizin güvenliğinden ayrı tutmuyoruz.

Bu üssün kapatılmasını talep edenler ülkemizin Katar’ın kara gün dostu olduğunu idrak edemeyenlerdir. Bizler dostlarımızı tehditler karşısında yalnız bırakmadık, bırakmayız. Sizlerin buradaki varlığı sadece kardeş Katar’ın değil Körfez bölgesinin barışına hizmet etmektedir. Sizler Katar başta olmak üzere gelecekte takdirle anılacak tarihi bir görev icra ediyorsunuz.

ÜSSÜN ADI “HALİD BİN VELİD” OLDU

Sizleri yaklaşık iki yıl önce de ziyaret etmiştim. Kat ettiğiniz mesafe göğsümü kabartıyor. Bu kışlamızın adını Savunma Bakanım’dan öğrendim. Halid bin Velid ismiyle anılacak. Yeni kışlaya intika edeceğinizi büyük memnuniyetle öğrendim.”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığını ziyaret etti.

(Katar’daki Türk askeri üssü) Kapatılmasını talep edenler, ülkemizin Katar’ın kara gün dostu olduğunu idrak edemeyenlerdir.

(Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı) Sadece Katar’ın değil, bütün Körfez bölgesinin istikrarı ve barışına da hizmet etmektedir. Hiç kimse ülkemizin bu coğrafyadaki mevcudiyetinden rahatsız olmamalı.”

Editör: TE Bilisim