Özellikle kış mevsiminde sıkça tüketilen enfes balık çeşitlerinden besin deposu Izgara Somon tarifi, oldukça sağlıklı ve kolay yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe beğeniyle tüketilen Izgara Norveç Somon tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 10 Aralık 2020 Perşembe günü için kolay yemek tarifi önerisi; Izgara Somon tarifi! Malzeme listesi ve Izgara Somon nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini görmek için bu bağlantıya  tıklayınız!..  

Bugün akşama ne pişirsem; Izgarada Norveç Somon tarifi, malzemeleri

4-5 adet Norveç somonu Zeytinyağı Karabiber Deniz tuzu Sarımsak sosu Tereyağı Kekik

Izgara Somon nasıl yapılır?

Izgara Somon hazırlarken öncelikle bir kap içerisine zeytinyağımızı, tuzumuzu, karabiberimizi ve sarımsak sosumuzu ekleyip, iyice karıştırıyoruz. 2 adet Norveç somonumuzu temizleyip güzelce yıkıyoruz. Ardından fazla suyunu iyice süzdürüyoruz. Hazırladığımız sosumuzu somonlarımızın her yerine güzelce sürüyoruz. Sosladığımız Norveç somonlarımızı 1 saat kadar bekleterek, dinlendiriyoruz.

Pişirmeye hazır hale gelen Norveç somonlarımızı közde, ızgara ayarlı fırında ya da tost makinesinde pişirebilirsiniz. Norveç somonu yağlı bir balık olduğundan öncelikle közde ısgara usulü tavsiye edilmektedir. Ancak bu imkan yoksa ince dilimlenmiş fleto somonlarınızı fırın ızgarası ve tost makinesinde de pişirebilirsiniz. Az yağlı tavada pişirme alternatifi, en son tercih edilmektedir.

İyice kızaran Norveç somonları servis tabağına alarak mevsim salatasıyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim