HSK yeni başsavcı atamalarının yapılmasıyla sosyal medyada kim nereye atandı soruları sıklıkla araştırılıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Şaban Yılmaz hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen vatandaşlar için haberimizi derledik. Peki, Şaban Yılmaz kimdir, nereli? İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Şaban Yılmaz hayatı işte tüm detaylar haberimizde…

Yeni cumhuriyet başsavcılarının ataması tamamlandı. Buna göre adli yargıda 300’e yakın isim, idari yargıda ise 60 isim atandı. HSK’nın titizlikle yürüttüğü çalışmalarda gözler 3 kiritik koltuğa kimlerin atanacağındaydı.

ŞABAN YILMAZ KİMDİR, NERELİ? İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA ŞABAN YILMAZ HAYATI

Atamalar sonucunda İstanbul, Ankara ve Sincan Cumhuriyet Başsavcılık makamlarına getirilen isimler belli oldu. Buna göre; Yargıtay üyesi olması nedeniyle İrfan Fidan’dan boşalan koltuğa, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün Yardımcılığı’nı yapan, daha önce Başsavcılık deneyimi bulunan Şaban Yılmaz getirildi.

Bir diğer kritik makam olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile mücadelede dikkat çeken başsavcılardan Sincan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça atandı.

Akça’dan boşalan kritik makama ise Gökhan Karaköse getirildi.

Özellikle Ankara ve İstanbul icracılık açısından oldukça önemli makamlar olarak biliniyor. Bu nedenle kamuoyunda atanacak isimler merakla bekleniyordu.

ŞABAN YILMAZ KİMDİR, NERELİ?

1970 yılında Rize’de doğan Şaban Yılmaz, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı ve Cumhuriyet Başsavcısı olarak çeşitli il ve ilçelerde görev yaptı.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Yılmaz, 08.07.2019 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Şaban Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim