Türksat 5A frekans listesi belli oldu mu? Türksat 5A uydusu özellikleri nelerdir? Türkiye saati ile 05.15’de Türksat 5A uydusunun büyük heyecan ile uzaya gönderilişi vatandaşlar tarafından takip edildi. Türkiye’ye sağlayacağı yeniklerin merak konusu olurken gönderilen yeni uydunun teknik özellikleri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Türksat 5A frekans listesi belli oldu mu? Türksat 5A uydusu özellikleri nelerdir? İşte tüm detaylar…

TÜRKSAT 5A FREKANS LİSTESİ BELLİ OLDU MU? TÜRKSAT 5A UYDUSU ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Şu anda hizmet veren haberleşme uydularını destekleyecek şekilde hizmet sunacak Türksat 5A, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Batı Afrika, Güney Afrika, Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz’i kapsayan bir coğrafyada 1728 Megahertz kapasiteyle televizyon yayıncılığı ve veri haberleşmesi hizmetleri sunacak.

Yeni “Ku” frekans bandına sahip bir uydu olan Türksat 5A, 12 kilovat faydalı yük gücüyle hizmete girecek.

Tamamen elektrikli itki sistemine sahip olan Türksat 5A’nın, 31 derece doğu yörüngesindeki konumuna ulaşmak için yapacağı yolculuğun yaklaşık 4 ay sürmesi ve bu yılın ikinci çeyreğinde hizmete başlaması hedefleniyor.

TÜRKSAT 5A UYDUSU ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Eylül 2011 de yapılan antlaşmaya yönelik olarak, Türksat and Turkish Aerospace Industries (TAI) tarafından Türkiye’de geliştirilen uydudur. TAI’nin Ankara yerleşkesindeki Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test (UMET) biriminde, en az %20 yerli ve milli kaynaklarla Airbus firması ile iş birliği sonucunda geliştirilmiş ilk yerli teknolojilerin de kullanıldığı iletişim uydusudur. Takibinde gelecek Türksat 5B’de daha yüksek oranlarda yerel kaynaklar kullanılacaktır. Projenin ilerleyen süreçteki amaçlarından biri de Türksat 6B uydusunun tamamen yerli kaynaklarla geliştirilmesidir.

Uydu tamamen 12 kilowatt elektrik güç birimi ile çalışacak Eurostar-3000EOR sistemi üstüne kurulmuş ve 3,5 ton ağırlığa sahiptir. Yörünge yerleşimi olarak 31 derece Doğu yörüngesi hedeflenmiştir. Uydunun fırlatılmasında roket tercihi olarak Falcon 9 roketi tercih edilmiştir. Uydunun yörünge görev süresi olarak 30 yıl olarak belirlendi.

TÜRKSAT 5A FREKANS LİSTESİ BELLİ OLDU MU?

Gönderilen yeni uydunun Türkiye’de sağlayacağı haberleşme detayları henüz belli olmadı. Türksat 5A frekans listesi araştırmalarının detayları henüz belli olmamakla birlikte listenin açıklanması halinde haberimizde listenin en güncel haline ulaşabileceksiniz.

Editör: TE Bilisim