Hasta ve engelli evde bakım maaşlarının akıbeti merak konu oldu. AÇSHB tarafından bakıma muhtaç derecede hasta ya da engelli bireylere destek amaçlı ödenen evde bakım maaşı ödemeleri en geç ayın 20’sine kadar tamamlanıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca maaşlar her ay farklı günlerde hesaplara yatıyor. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da evde bakım parası yattı mı? İşte Evde bakım maaşı parası yatan iller listesi…

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR VE BURSA’DA EVDE BAKIM PARASI YATTI MI? 

Evde bakım maaşı e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak kolayca öğrenebilirsiniz. Şifresi olmayanlar PTT’ye kimliği ile başvurduğunda bir şifre alabileceklerdir.

EVDE BAKIM MAAŞI PARASI YATAN İLLER LİSTESİ…

Evde bakım aylığı her ilde farklı günlerde hesaplara yatmaktadır. Bu yüzden evde bakım maaşı alacak kişilerin Ziraat Bankası üzerinden mesaj (SMS) ya da e- Devlet (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/) sistemine giriş yaptığında arama kısmına ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ ekranına ulaşılarak çıkan ekrandan evde bakım parası bilgileri öğrenilebilir. Aşağıda yer alan link üzerinden giriş yapılarak evde bakım aylığı yatan iller listesinde bulunanlar kendi maaşını öğrenebilir.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamasıyla engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere verilen evde bakım aylığı dün itibari ile hesaplara yattı. Fakat evde bakım aylığı yatan iller listesi henüz açıklanmadı. Açıklandığında haberimizde yer alacaktır.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ…

Editör: TE Bilisim