Anime film denince aklınıza sadece çocuklara özel filmler geliyorsa yanılıyorsunuz. Bu tür filmlerin yetişkin izleyicisi çocuklardan daha çok diyebiliriz. Hatta öyle ki anime filmler yetişkinler tarafından da beğenilmeye başlayınca sadece yetişkinlere özel anime filmler de üretilmeye başlandı. Bu nedenle yetişkinler en iyi anime filmler hangisi sorusunun yanıtını araştırıyor. Çocuklar ve gençler tarafından sıklıkla izlenen anime filmler, bazı durumlarda yetişkinler tarafından da takip edilebiliyor. Çocuklar için farklı bir sinema deneyimi vadeden anime yapımları, büyük bir keyifle seyredebilirsiniz.

En İyi Anime Filmler Listesi 2020

9 başarılı yapımı sizler için toparladık. İşte dünyanın enleri arasında yer alan en iyi anime filmler listemiz:

Ruhların Kaçışı

2001 yılında vizyona giren anime filmi Ruhların Kaçışı, Oscar almayı başarmıştır. Kendi film türü içinde Oscar alan ilk yapımlardan biridir. Uzun metrajlı anime filmi Ruhların Kaçışı, 2004 senesinde Türkiye’de vizyona girmiştir. Filmin yönetmenliğini Hayao Miyazaki üstlenmiştir. Chihiro’nun ve ailesinin bilmedikleri bir köye taşınmalarıyla başlayan hikaye, gerilim ve aksiyonuyla seyirciyi mest etmiştir.

Hayao Miyazaki en iyi animeleri

Güncel

Habere Git

Alita: Savaş Meleği

2019 yılında vizyona girmiştir. Aksiyon ve bilim kurgu türlerini ustaca harmanlamayı beceren film, dünya çapında 404 milyon doların üstünde hasılat yapmayı başarmıştır. Filmin başarılı oyuncuları arasında Rosa Salazar, Cristoph Waltz, Jennifer Connelly ve Keean Johnson bulunur. Gelecekte geçen öykü, Alita’nın tuhaf geçmişi üzerinden izleyiciyi esrarlı bir yolculuğa çıkarır.

GODZILLA The Planet Eater

En beğenilen animasyon filmlerinden biridir. 2018 senesinde Japonya’da izleyicisiyle buluşmuştur. Godzilla adlı film serisinin en beğenilen yapımları arasına girmeye hak kazanmıştır. Film, Netflix’in destekleri sonucu çekilmiştir. Çocuk ve genç seyirci kitlesi için hazırlanmıştır. 1.5 milyon dolar gişe yaparak en çok izlenen animelerden biri olmayı başarmıştır.

Kimi no Na wa

Romantik türdeki animasyon filmleri arasında ayrıcalıklı bir yeri vardır. Filmin süresi aşağı yukarı 2 saati bulmaktadır. Makoto Shinkai tarafından yazılıp yönetilir. Imdb puanı 8.4’tür. 2016 yılında vizyona girmiştir. Bir aşk hikayesi anlatır. Normal romantizm ve dram filmlerinden sıkılanlar için şiddetle tavsiye edilir. En iyi anime filmler arasında gösterilir.

2020’de en çok oynanan online oyunlar içerisinden 7 öneri ?

Oyun

Habere Git

Gantz: O

2016 yılında seyircisiyle buluşan film, 7.1 IMDB puanına sahiptir. Dünya çapında büyük bir ilgi görmüştür. Aksiyon ve bilim kurgu öğelerini ustaca harmanlamış ender yapımlardan biridir. Tokyo’da geçen film, iyilerle kötülerin savaşını izletir. Filmin gişe rekoru kırdığı unutulmamalıdır. 2.2 milyon dolar gişe hasılatı vardır. Filmin oyuncularından Saori Hayami ve Yuki Kaji çok sevilmiş ve beğenilmiştir.

Yerdeniz Öyküleri

2006’da vizyona girmiştir. Fantastik ve aksiyon türlerini ustaca harmanlar. Netflix’te yer alan filmi kolay bir şekilde tespit edip seyredebilirsiniz. Filmin yönetmenliğini Goro Miyazaki üstlenir. Ursula K. Le Guin’in aynı adlı kitabından uyarlama yapılmıştır. Başbüyücü ve yanındaki iyi insanların hikayesi anlatılır. Japon filmi olmasına rağmen ABD’li birçok dağıtımcı tarafından dünyanın her yerine gönderilmiş, reklamı yapılmıştır.

Yürüyen Şato

Hayao Miyazaki tarafından çekilmiş baka bir anime filmi de Yürüyen Şato’dur. En sevilen animasyon filmlerindendir. Film, 2004 yılında İtalya’da vizyona girmiştir. Ardından tüm dünyada defalarca izlenmiş ve çok beğenilmiştir. Filmin popülerleşmiş karakterleri arasında Howl, Hatter, Calcifer, vb. yer alır.

Rüzgarlı Vadi

1984 yılında çekilen film, fantastik türler içinde en beğenileni olmuştur. Bilimkurgu filmidir. Film, kıyametin gerçekleştiği bir dünyada geçer. Hayao Miyazaki tarafından yönetilmiştir. Filmin derinliği, mesajları ve göndermeleri eleştirmenleri de etkilemiştir. Hem seyirciler hem kritikler tarafından beğenilen ender animasyon filmleri arasına girmeye hak kazanmıştır.

Violet Evergarden: Eternity and the Auto Memory Doll

2019 yılında seyirci karşısına çıkan film, dram türündedir. En iyi anime filmler arasında yer alır. 7.4 IMDB puanına sahiptir. Oyuncu kadrosunda Yui Ishikawa, Koki Uchiyama ve Takehito Koyasu yer alır. Film Netflix’ten nce ilk kez Almanya’da vizyona girmiştir. Genç bir kızın maceralarını anlatan film, özellikle genç kitle tarafından ilgiyle karşılanmıştır. Filmin süresi, yaklaşık 2 saati bulmaktadır.

Dikkat çekici konulara sahip dizilerin yer aldığı dizi önerileri sayfamızı ziyaret etmek ister misiniz?

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Size 9 Tavsiyemiz Var! İşte en iyi hayatta kalma filmleriKültür SanatHabere Git

İspanyol filmleri Listesi | En iyi 7 türde İspanyol filmiKültür SanatHabere Git

En çok kazanan futbolcular 2020: Messi lider, Mbappe tırmanıyor⚽?SporHabere Git

Editör: TE Bilisim