DHBT sınavı ne zaman? DHBT sınav tarihi ne zaman 2021? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Kamu dairelerinde din görevlisi olarak çalışmak isteyen vatandaşlar için sınav ile ilgili detayları haberimizde derledik. Peki, DHBT sınavı ne zaman? DHBT sınav tarihi ne zaman 2021? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

DHBT SINAVI NE ZAMAN? DHBT SINAV TARİHİ NE ZAMAN 2021?

Yeni yılla birlikte, geçtiğimiz dönemin ertelenen DHBT sınavı da gündeme geldi. 2020-Kamu Personel Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) için alınan erteleme kararının ardından, yeni sınav tarihi araştırılıyor. Normal şartlarda 2020-KPSS DHBT 27 Aralık’ta uygulanacaktı.

Koronavirüs salgınını önleme tedbirleri neticesinde ertelenen ÖSYM sınavlarının yeni tarihi hakkında bir bilgi yok. Ancak 15 Şubat sonrası yüz yüze eğitimin başlamasının ardından bu sınavlarla da ilgili gelişmeler olabileceği tahmin ediliyor.

Konuya ilişkin ÖSYM’den henüz resmi bir açıklama gelmezken sınav tarihleri netlik kazanmadı. Ancak aşı uygulamalarının artmasıyla birlikte Ocak ayının sonunda ya da Şubat ayının başında bu sınavlarla ilgili yeni resmi bir açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim