Bazı zamanlar okul için bazı zamanlarda ise şirketler için vazgeçilmez bir nimet olan slayt yapma programı hakkında detaylı bilgi vereceğimiz haberimize hoş geldiniz. Bu haberimizde en çok kullanılan slayt yapma programı Powerpoint nedir sorusuna cevap ararken, aynı zamanda rağbet gören diğer slayt yapma programlarından da bahsedeceğiz. İlk olarak Powerpoint nasıl kullanılır sorusuna değinmek istiyoruz, çünkü özellikle okullarda ve şirketlerin teklif dosyaları için kullandığı Microsoft Powerpoint, isterseniz kendi taslağınız ile ya da program içerisinde yer alan hazır taslaklar ile sunum hazırlayabileceğiniz bir yazılımdır. Microsoft tarafından üretilen Powerpoint sunum hazırlama yazılımı, artık mobil cihazlarda da kullanıma sunulduğu için telefondan da bilgisayar üzerinde de sunum hazırlamak son derece kolaydır. Bu yazımızda, Powerpoint haricinde birkaç slayt programı detaylarına da değineceğiz.

İşte, en çok tercih edilen slayt programı Powerpoint ve diğerleri…

SLAYT YAPMA PROGRAMI POWERPOINT İLE SLAYT NASIL HAZIRLANIR?

Ülkemizde en yaygın slayt programı Microsoft Powerpoint’tir. Fakat, 2019 yılında çok ciddi bir büyüme gösteren Prezi programının da çok ciddi bir kitleye ulaştığını söyleyelim. Türkiye’de de kullanım alanı olan Prezi’de çok sade ama etkili sunumlar oluşturmak mümkündür. Slayt yapma programı olarak Prezi’yi şu anda sadece PC üzerinde kullanabiliyorsunuz fakat mobil uygulaması sayesinde sunumlarını telefonda da açabiliyorsunuz. Ayak üstü girişimler için Prezi ismindeki slayt yapma programı tercih edilebilir ama benim işim çevrimiçi diyorsanız size başka bir slayt programı önerimiz daha olacak. Çevrimiçi slayt programı Google Slides ile tanışın!

ÇEVRİMİÇİ SLAYT PROGRAMI GOOGLE SLIDES İLE SLAYT NASIL HAZIRLANIR?

Powerpoint ile slayt oluştururken artık yeni versiyonlarda bulut tabanlı olarak kullanım mümkün fakat siz tamamen çevrimiçi bir slayt yapma programı arıyorsanız sıkı durun! Google’ın son zamanlarda çok ciddi özellikler getirdiği Google Slides ile artık ister telefondan ister bilgisayardan, internetin olduğu her yerde sunum yapabilmek mümkündür. Google Slides’ı bu kadar popüler yapan şey ise Powerpoint slay programı ile neredeyse aynı arayüze sahip olmasıdır. Bu sebeple de oldukça sık kullanılan Google Slides her teknolojik cihazda kullanabiliyor. İster mobil uygulamadan, isterseniz de herhangi bir tarayıcı üzerinden Google Slides’a girmek mümkündür.

PROFESYÖNEL SLAYT YAPMA PROGRAMI NASIL HAZIRLANIR? İŞTE İPUCU

Bazılarımız bir iş başvurusu yaparken, bazılarımız okul ödevlerimiz için ve bazılarımız da iş bağlayabilmek için şirketlere yaptığı sunumlarda her zaman profesyonelliği ön planda tutuyor. Eğer bir sunumdan daha fazlasını istiyorsanız, Ezvid ile tanışın. Ezvid ile hem etkileyici slaytlar hazırlayabilir hem de sıfırdan kısa video ve filmler yapabilirsiniz. Üstelik Ezvid adındanki slayt yapma programı tamamen ücretsiz bir şekilde herkes tarafından indirilebiliyor.

Editör: TE Bilisim