Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan milletlerarası anlaşma kararına göre Türkiye, IMF’te biriken alacaklarına karşılık Somali’nin borcunu sileceği belirtildi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Somali’nin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) olan vadesi geçmiş borçlarının silinebilmesi amacıyla Türkiye’nin IMF ihtiyat hesaplarında biriken paylarından 2.3 milyon Özel Çekme Hakkı (SDR) tutarında nakit hibe verilecek.

Resmi Gazete’nin 05 Kasım 2020 tarihli sayısında yer alan milletlerarası anlaşmaya göre, 5 Ekim tarihli hibe anlaşmasının yürürlüğe girmesine 4749 sayılı kamu finansmanı ve borç yönetiminin düzenlenmesi hakkında kanun kapsamında karar verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR 

Somali’de Adalet Bakanlığı koltuğuna oturan ve Türkiye mezunu olan Abdulkadir Muhammed Nur, ülkesinin Uluslararası Para Fonu’na olan borcunun Türkiye’nin devreye girmesiyle silinmesinin ardından sosyal medya hesabından teşekkür mesajı paylaştı.

Somali Adalet Bakanı Nur, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Somali Cumhuriyeti’nin IMF’ye olan birikmiş borcunu kendisinin IMF’den alacağı para karşılığında sildiren Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun şahsında dost ve kardeş Türkiye devletine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim