Yeni sezonda TV8’de ekrana gelen Kırmızı Oda dizisi, Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu’nun danışanların gerçek yaşamlarından esinlenerek kaleme aldığı Madalyonun İçi kitabından hikayeler içeriyor. Gerçek hayattan kesitler barındıran dizide hikayelerin akışı izleyicide merak uyandırırken, psikiyatri kliniği olarak kullanılan Manolya Klinik’in neresi olduğu, İstanbul’un hangi semtinde yer aldığı merak ediliyor. Kırmızı Oda hangi psikiyatri kliniğinde çekiliyor, Manolya Klinik nerede sorusu sıkça araştırılıyor. Peki, Kırmızı Oda nerede çekiliyor? Kırmızı Oda psikiyatri kliniği nerede? İşte Kırmızı Oda’nın çekildiği yerler hakkında merak edilenler…

Kırmızı Oda nerede çekiliyor? Kırmızı Oda psikiyatri kliniği nerede?

ODM Pictures yapımı olan Kırmızı Oda dizisinde Doktor hanım ve ekibinin çalıştığı psikiyatri merkezi seyircinin dikkatini çekiyor. Mobilya seçiminden renk uyumuna ve dekorasyondaki ince detaylara kadar en küçük ayrıntının bile huzur verdiği mekan İstanbul’un hangi semtinde yer alıyor sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Kırmızı Oda dizisinin çekimleri ağırlıklı olarak İstanbul’un Beykoz ilçesinde gerçekleştiriliyor. Psikiyatri kliniği olarak kullanılan ve dizide “manolya Klinik” olarak ekrana yansıyan bina ise, Beykoz kundura fabrikası sınırları içerisinde yer alıyor. Hikayenin orijinalinde Madalyon Klinik olarak geçen yer, dizide aslında Beykoz’da kundura fabrikası alanında bir bina.

Dizide konu olan asıl Madalyon Psikiyatri Merkezi ise, 2005 yılında Ankara Cinnah Caddesinde 4 kişilik bir uzman ekiple (Dr. Gülseren BUDAYICIOĞLU, Prof. Dr. Cengiz GÜLEÇ, Prof. Dr. Ayşe YALIN, Dr. Mehmet Akif SAYILGAN) kurulan bir merkezdir. Aynı yıl T.C Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak Psikiyatri Merkezi olup halen 75 kişilik psikiyatrist ve psikolog kadrosuyla farklı şubelerde hizmet vermeye devam etmektedir.

Kırmızı Oda Boncuk karakterinin gerçek hikayesi

Editör: TE Bilisim