Fırında Çıtır Tavuk tarifi, çok özel ve yapımı kolay ve pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de gözleri ve damakları şenlendirecek, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı, aynı zamanda da oldukça hızlı yemek tarifine sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 30 Ağustos 2020 Pazar günü için Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerinden kolay yemek tarifi önerisi; Fırında Çıtır Tavuk Tarifi! Malzeme listesi ve Fırında Çıtır Tavuk nasıl yapılır sorusunun detaylı yanıtı yazımızda…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Fırında Çıtır Tavuk Tarifi malzemeleri

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi için gerekli olan malzemeler;

4 parça kemiksiz tavuk but

200 ml. krema

Tuz

Karabiber

Toz kırmızı biber

Yarım çay kaşığı köri

Toz veya ezilmiş sarımsak

1 paket patates cipsi

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi, nasıl yapılır?

Fırında Çıtır Tavuk yapılışı; Bir karıştırma kabında patates cipsini elinizle iyice ufalayın. Kremayı derin bir tabağa alın. İçerisine tuz, karabiber, toz kırmızı biber, köri ve toz sarımsağı ekleyip karıştırın.

Tavuklarınızı önce kremaya ardından da ufaladığınız patates cipsine bulayın. Fırın kabınıza tavuklarınızı dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim