İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Genel Kurulu’nda HDP tarafından ortaya atılan iddialara yanıt vermek üzere kürsüye çıktı.

HDP’nin Kemal Kurkut hakkındaki iddialarını yanıtlayan Bakan Soylu, Kemal Kurkut’un polislere “Kendimi patlatacağım” dediği gerekçesiyle etkisiz hale getirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ardından terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen bir operasyonun detaylarını paylaştı.

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, Duran Kalkan ve Murat Karayılan’a çok yakın bir teröristin adım adım takip edildiğini fotoğraflarla gösteren Süleyman Soylu, ardından F-16’larla operasyonun düzenlendiğini söyledi.

Soylu’nun açıklaması şu şekilde: “Biz 11 Eylül’de bir operasyon yaptık. (HDP’li milletvekilleri masalara vurmaya başladı.) Doğruyu istemiyorsunuz değil mi? 11 Eylül’deki operasyonda 3 tane vatan evladı şehit oldu. Bunlardan bir tanesi Yüzbaşı Mahmut. Bir tanesi Uzman Çavuş Sezer, bir tanesi de Yusuf Uyar. Peki neden şehit oldu bunlar? Çünkü 11 Eylül’de şurası Osman Şiban’ın evi. Allahtan insansın hava aracı var. Bütün operasyon İHA’larla birlikte kayıt altında. Bütün kayırları bende. İsteyene verebilirim. Osman Şiban’ın evine 2-3 kişi geliyor 21 sıralarında ve İHA’lar tarafından takip ediliyor. Osman Şiban’ın evine 3 tane terörist giriyor. Bunlardan bir tanesi Apo’nun, Murat Kara Yılan’ın, Duran Kalka’nın en yakın arkadaşı kırmızı listedeki Vahteddin Karabay. Osman Şiban’ın evinden çıkıyorlar ve ardından doğru mağaraya doğru gidiyorlar. Sonra biz Türk Hava Kuvvetleri’nden F-16’ları istiyoruz ve bir tanesi kırmızı listedeki 3 teröristi etkisiz hale getiriyoruz. Sonra bombalanan kayalıklardaki bu 3 teröristten biri ölmüyor…”

HDP’LİLER MASALARI YUMRUKLADI

Bakan Soylu’nun teröristlere yönelik düzenlenen operasyonu anlattığı anlarda HDP’li milletvekilleri ses eylemine başladı.

Elleriyle masaları yumruklayan HDP’liler, Soylu’nun anlattıklarının duyulmaması için her şeyi yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşması sırasında, AK Partili ve HDP’li vekiller arasında gergin anlar yaşandı.

Editör: TE Bilisim